Yılbaşında yemeği fazla kaçıranlara uzmanından tavsiye! Bu tarif 3 günde forma sokuyor: Ünlü diyetisyen formülü verdi

Yılbaşında yemeği fazla kaçıranlara uzmanından tavsiye! Bu tarif 3 günde forma sokuyor: Ünlü diyetisyen formülü verdi

Yeni yıl kutlamalarında yemeği fazla kaçıranlara uzman isim tavsiye verdi. Ünlü diyetisyen tarafından gelen tarif sadece 3 gün içerisinde forma sokuyor. Hızlı alınan kilolardan hızlı bir şekilde kurtulmanın o yollarını sıraladı. İşte tüm detaylar...

Yılbaşı eğlencesine kendinizi kaptırıp fazla yediyseniz, ünlü diyetisyenden sizlere öneriler geldi. Eğlenceli sohbet eşliğinde fazla kaçan yemekler ve kalorilere hızlı kilo almanıza sebep olmuş olabilir. Uzman Diyetisyen Ecem Serim, bu durumdan sizi kurtarmak adına konuştu.

ÜNLÜ DİYETİSYENDEN HAYAT KURTARAN TAVSİYELER

Milyonların kaçamak yaptığı özel geceden sağlıklı bir ritim tutturmak isteyenlere seslendi. Bu ritme hızlıca uyum sağlamanın mümkün olduğunu söyleyerek, hızlı şekilde alınan kiloları hızlı şekilde vermenin mümkün olduğunu öne sürdü. Ecem Serim sağlıklı kilo kontrolünü sağlayabilmek adına şu maddeleri sıraladı;

fotolia-114078335-subscription-monthly-m.jpg

GÜNE SU İÇEREK BAŞLAYIN

Yılbaşında alkol tükettiyseniz güne bir bardak su içerek başlamanız önerilir. Gün boyunca 2 litre su içmeyi unutmayın. Vücudunuzdaki toksinler atılarak sindirim sisteminize fayda sağlayacaktır.

212.jpg

SABAH KALKAR KALKMAZ BUNLARI YAPIN

Yeni yılda ritme ayak uydurmak için karbonhidratı hayatınızdan çıkarın. Daha çok protein, lif, vitamin ve mineral içerikli besinleri tercih edin. Ağır yemeklerden kaçınarak sindirimi kolay besinleri tercih edin. Güne, 1 haşlanmış yumurta, 3 parmak boyutunda beyaz peynir, 7 adet zeytin, marul, maydanoz, diğer yeşillikler, 2 yuvarlak ince dilim ananas ile güzel bir başlangıç yapılabileceğini belirtti.

shutterstock-70256782.webp

PORSİYONLARINIZI AYARLAYIN

Yemeklerinizi yerken porsiyonlara dikkat etmek gerekir. Yılbaşı gecesinde aldığınız fazla kaloriyi dengelemek amacıyla faydalı olabilir.

tmp-bhdrvp-0fe4b00d30219ef1-gettyimages-616002088.jpg

YÜRÜYÜŞE ÇIKIN

Egzersiz yaparak fazla kalorileri yakabilirsiniz. Yılbaşı gecesinin ardından en az yarım saatlik bir yürüyüşe çıkarak sağlığınız için adım atabilirsiniz.

0x0-kilolarin-korkulu-ruyasi-zayiflamak-isteyene-recete-cikti-paraniz-gitmeden-sadece-1-haftada-1678721184906.webp

ÖDEMLERİ BU ŞEKİLDE ATIN

Alkol tükettiyseniz, vücudunuzda ödem oluşabilir. Bu ödemi atabilmek adına yeşil çay, hibiskus, mısır püskülü ya da maydanoz çayından günde 1 fincan tüketmeniz yeterli olacaktır. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa doktorunuza danışabilirsiniz.

y6auemae13g.jpg

3 FİNCANDAN FAZLA İÇMEYİN

Gün içerisinde 3 fincandan fazla çay ve kahve tüketmeyin. Her fazla fincan için vücudunuzda ödem oluşabilir.

daha-iyi-uyku.webp

YETERLİ VE KALİTELİ UYKU

Yeterli ve kaliteli bir uyku bu işin başlangıcıdır. Sağlıklı bir metabolizma için yılbaşında alamadığınız uykuyu gün içerisinde almaya dikkat edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN