Yüksek Tansiyon İçin En İyi 5 Gıdayı Açıklıyoruz

Yüksek Tansiyon İçin En İyi 5 Gıdayı Açıklıyoruz

Hipertansiyon veya yüksek tansiyon, kalp hastalığı için en yaygın önlenebilir risk faktörüdür. Dünya çapında 1 milyardan fazla insan, 130 mm Hg veya daha fazla sistolik kan basıncı (SBP) değerleri (en üst sayı) olarak tanımlanan yüksek tansiyona, 80 mm'den fazla diyastolik kan basıncına (DBP, alt sayı) sahiptir. Peki yüksek tansiyon hastaları için en faydalı besinler hangileridir?

Anjiyotensin dönüştürücü enzim (ACE) inhibitörleri de dahil olmak üzere ilaçlar, kan basıncı seviyelerini düşürmek için yaygın olarak kullanılır. Bununla birlikte, diyet değişiklikleri de dahil olmak üzere yaşam tarzı değişiklikleri, kan basıncı seviyelerinin optimal aralıklara düşürülmesine ve kalp hastalığı riskinizin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Tansiyon düşürücü ilaçlar alanlar da dahil olmak üzere, yüksek tansiyonu olan tüm insanlar için besleyici, kalp-sağlıklı bir diyetin ardından önerilir. Kan basıncını düşürmek ve optimal seviyeleri korumak için sağlıklı bir diyet gereklidir ve araştırmalar, diyetinize belirli gıdaları, özellikle potasyum ve magnezyum gibi belirli besinleri yüksek olanları dahil etmenin kan basıncı seviyenizi düşürdüğünü göstermiştir. İşte yüksek tansiyon için en iyi 5 yiyecek.

basliksiz-13.jpg

1. NARENCİYE

Greyfurt, portakal ve limon gibi turunçgiller, güçlü kan basıncını düşürücü etkilere sahip olabilir. Yüksek tansiyon gibi kalp hastalığı risk faktörlerini azaltarak kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilecek vitaminler, mineraller ve bitki bileşikleri ile yüklüdürler. Araştırmalar portakal ve greyfurt suyu içmenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Yine de greyfurt ve greyfurt suyu yaygın tansiyon düşürücü ilaçları etkileyebilir, bu nedenle bu meyveyi diyetinize eklemeden önce doktorunuza danışın.

basliksiz-14.jpg

2. SOMON VE DİĞER YAĞLI BALIKLAR

Yağlı balıklar, kalp sağlığına önemli faydaları olan mükemmel bir omega-3 yağ kaynağıdır. Bu yağlar, iltihabı azaltarak ve oksilipinler olarak adlandırılan kan damarlarını daraltan bileşiklerin seviyelerini azaltarak kan basıncı seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Araştırmalar, daha yüksek omega-3 açısından zengin yağlı balık alımını daha düşük kan basıncı seviyelerine bağladı.

org-kabak-cekirdegi-kg363.jpg

3. KABAK ÇEKİRDEĞİ

Kabak çekirdeği küçük olabilir, ancak beslenme söz konusu olduğunda dev bir besin kaynağıdır. Bunlar, kan damarı gevşemesi ve kan basıncının düşürülmesi için gerekli olan nitrik oksit üretimi için gerekli bir amino asit olan magnezyum, potasyum ve arginin de dahil olmak üzere kan basıncı kontrolü için önemli olan konsantre bir besin kaynağıdır. Kabak çekirdeği yağının da yüksek tansiyon için güçlü bir doğal çare olduğu gösterilmiştir.

basliksiz-15.jpg

4. FASULYE VE MERCİMEK

Fasulye ve mercimek, lif, magnezyum ve potasyum gibi kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan besinler açısından zengindir. Çok sayıda çalışma, fasulye ve mercimek yemenin yüksek tansiyon seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

antep-fistigiii-gorsel-950x550.jpg

5. ANTEP FISTIĞI

Antep fıstığı oldukça besleyicidir ve tüketimi sağlıklı kan basıncı seviyeleri ile bağlantılıdır. Potasyum da dahil olmak üzere kalp sağlığı ve kan basıncının düzenlenmesi için gerekli olan bir dizi besin maddesi bakımından zengindirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN