Yumurtayı kır kabuğunu at devri bitti! Meğer o hastalığın çaresiymiş: Duyunca çöpe attığınıza bin pişman olacaksınız

Yumurtayı kır kabuğunu at devri bitti! Meğer o hastalığın çaresiymiş: Duyunca çöpe attığınıza bin pişman olacaksınız

Yumurtayı kır kabuğunu at devri bitti. Yapılan araştırmalar yumurta kabuğunun faydasını ortaya koydu. İşte, yumurta kabuğunun duyunca çok şaşıracağınız o faydası…

Yıllarca yumurtanın kendisini yiyip kabuğunu çöpe attık. Ancak, ABD ile Almanya’da yapılan araştırmalar bunun çok büyük bir yanlış olduğunu ortaya koydu. Meğer yumurtanın kendisi olduğu kadar kabuğunun da sağlık üzerinde faydası varmış…

ABD ile Almanya’da yapılan 4 araştırmanın sonucuna göre yumurta kabuğu zarındaki değişik proteinlerin kireçlenmeden kaynaklanan ağrıları 7-10 gün arasında %40 oranında azalttığı ortaya çıktı.

yumurta-kabugunun-faydalari-1.jpg

“KİREÇLENME BİR YAŞLILIK HASTALIĞI DEĞİL”

NTV’nin haberine göre, Prof. Dr. Fatma Nurten Eskiyurt, kireçlenmenin bir yaşlılık hastalığı olmadığını ve eklemlerin vücuttan çok daha önce yaşlandığını söyledi. Kireçlenme ilaçlarının 50-60 yaş üzeri kişilerin kullandığı diğer ilaçlar ile etkileşim yaparak, mide ve bağırsakta emilimi azaltabildiğini, bu yüzden bitkisel ilaçlar kullanıldığını aktaran Eskiyurt şunları söyledi:

“Amerika’da 2009 yılında tamamlanan ağrı ve tedaviye yönelik bilimsel çalışmada yumurta kabuğu zarının eklem aşınmalarındaki tedavi edici etkisi tesadüfen ortaya çıktı. En son 2014 yılında Almanya’da tamamlanan dördüncü çalışmada yumurta kabuğu zarından elde edilen desteğin vücuttaki kireçlenmeyi hem tedavi ettiğine hem de ağrıyı giderdiğine karar verildi. Yumurta kabuğu zarının içindeki değişik moleküllerin sadece kireçlenmedeki ağrıyı gidermediği ayrıca tedavi edici özelliği olduğu saptandı. Tüm bu bilimsel çalışmalar bize ağrısız yaşamın mümkün olabileceğini gösterdi. Hastalığın başlangıcında kişi eğer yaşam tarzını değiştirir, kilo verir, doğru beslenir, spor yapar, eklem yumuşak dokuyu kuvvetlendirirse hastalık ilerlemez olduğu seviyede kalır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN