Yutkunurken boğazda balgam hissi nasıl geçer?

Yutkunurken boğazda balgam hissi nasıl geçer?

Zaman zaman yutkunurken boğazımızda oluşan balgam hissinin nasıl geçeceği merak konusu oldu. Peki boğazımızdaki bu his nasıl geçer? İşte bu sorunun yanıtı.

Zaman zaman yutkunurken boğazımızda balgam hissi hissederiz. Peki boğazımızdaki bu balgam hissi nasıl geçer? İşte bu sorunun yanıtı. Yutkunurken boğazda balgam hissi nasıl geçer? Yutkunurken boğazda balgam hissi, genellikle boğazda biriken mukus veya iritasyon nedeniyle oluşur. Bu durum sık sık rahatsızlık verici olabilir.

bogaz.jpg

İşte boğazda balgam hissi için bazı öneriler:

  1. Bol sıvı tüketin: Bol su içmek, boğazdaki mukusu sulandırmaya ve daha kolay yutmanıza yardımcı olabilir.

  2. Tuzlu su gargarası yapın: Tuzlu su, boğazdaki mukusu çözebilir ve balgamın atılmasına yardımcı olabilir.

  3. Nane yağı kullanın: Nane yağı, boğazdaki mukusun giderilmesine yardımcı olabilir. Sıcak suya birkaç damla nane yağı ekleyip buharını soluyabilirsiniz.

  4. Bal kullanın: Bal, boğazda balgam birikmesine iyi gelebilir. Sıcak suya birkaç kaşık bal ekleyip içebilirsiniz.

  5. Buğu inhalasyonu yapın: Buğu inhalasyonu, boğazdaki mukusu yumuşatarak çıkarmanıza yardımcı olabilir. Kaynar suya birkaç damla esansiyel yağ veya tuz ekleyip buharını soluyabilirsiniz.

Ancak, boğazdaki balgam hissi sürekli devam ediyorsa veya nefes almada zorluk yaşarsanız, mutlaka bir doktora danışmanız önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN