2 ayda 22 bin defa 112’yi aramıştı: Para cezası alan kadın özür diledi

2 ayda 22 bin defa 112’yi aramıştı:  Para cezası alan kadın özür diledi

Adıyaman'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ni 2 ayda 22 bin 217 defa arayarak meşgul eden kadın hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Seydi Körede, suç duyurusunda bulundukları kadının, kendisine para cezası verilmesinden sonra özür dilediğini söyledi.

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde SIM kartı olmayan ve IMEI kaydı bulunmayan gümrük kaçağı cep telefonu ile 14 Ekim-14 Aralık 2022 arasında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni meşgul eden kadın hakkında suç duyurusu yapıldı. Adıyaman 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Seydi Körede, merkezlerini meşgul eden kadına adli para cezası uygulandığını, kullanılan hattan bir daha çağrı almadıklarını anlattı.

Müdürlük olarak kadın hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Körede şöyle konuştu:

"Kadın SIM kartı ve IMEI bulunmayan bir telefon üzerinden sürekli arıyordu, yalan yanlış bilgiler vererek kendini tanıtıyordu. Biz kadının yerini tespit edemedik bir türlü. Ekipler, baz istasyonundan alınan sinyaller doğrultusunda çevredeki köyleri belirlediler. Buradaki ekiplerimiz de kadın ve arka plandaki sesleri dikkate alarak belirlenen bir eşkal doğrultusunda dar alan çalışması yapıp kadını tespit etti.

'PARA CEZASINDAN SONRA ÖZÜR DİLEDİ'

Kadın para cezası aldıktan sonra son görüşmesinde özür diledi. Kadınla alakalı haberler ulusal basında yer aldıktan sonra gereksiz çağrılarda azalma olduğunu gördük. Para cezasının hattı boş yere meşgul etmek için arayanlar üzerinde etkisi oldu."

'ÇALAN HER TELEFON BİZİM İÇİN BİR CANDIR'

2022 yılında 659 bin 88 çağrı aldıklarını ifade eden Körede, şöyle devam etti:

"Çağrıların yüzde 66'sına denk gelen 438 bin 33'ü maalesef asılsız. Bazen arayıp yemek siparişi verenler, sohbet etmek isteyenler oluyor. Burada çalan her telefon bizim için bir candır. Günlük ortalama 1500'den fazla çağrıya cevap vermekteyiz. 7 gün 24 saat 120 personel ile görev yapmaktayız. Ekiplerimiz hayat kurtarmak için canla başla çalışmaktadır. Lütfen gereksiz yere hattımızı meşgul etmeyelim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN