20 gündür haber alınamıyor: Annesi 'uzun' değil 'yuvarlak' ekmek aldı diye evi terk etti

20 gündür haber alınamıyor: Annesi 'uzun' değil 'yuvarlak' ekmek aldı diye evi terk etti

Bursa'da uzun ekmek almasını istediği annesi yuvarlak ekmek aldı diye para ve nüfus cüzdanını dahi almadan evi terk eden 44 yaşındaki Bülent Dalgın'dan 20 gündür haber alınamıyor. 96 yaşındaki gözü yaşlı anne Zeliha Dalgın, her gün evinin balkonunda oğlunun gelmesini bekliyor.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Bülent Dalgın, 3 Mayıs'ta 96 yaşındaki annesi Zeliha Dalgın'ı fırına göndererek 'uzun ekmek' almasını istedi. Fırına giden Zeliha Dalgın uzun ekmek kalmayınca 'yuvarlak ekmek' alarak eve döndü.

9321558.jpg

ANNESİ UZUN EKMEK ALMADI DİYE EVİ TERK ETTİ

Eve geldiğinde oğlu ile ekmek nedeniyle tartışma çıktı. Saat 17.00 sıralarında uzun ekmek olmadığı için alamadığını ifade eden annesine "Sen uzun ekmek almamak için yalan söylüyorsun." diyen Bülent Dalgın, evi terk etti.

9321556.jpg

Oğlunun hayatından endişe eden Zeliha Dalgın, polisi ve jandarmayı arayarak kayıp ihbarında bulundu. Zeliha Dalgın, kendisinden 20 gündür haber alınamayan oğlunu gözyaşları eşliğinde balkonda bekliyor.

9321560.jpg

'DÜZENLİ İLAÇ KULLANIYORDU'

Her gün ağlayarak oğlunu beklediğini söyleyen anne Dalgın yaşananları, "20 gün oldu. Karşılıklı televizyon izliyorduk. Bana sebepsiz yere kızdı. 'Anne ekmek al ama uzun ekmek al' dedi. Bende 'Tamam uzun ekmek alırım çocuğum' dedim. Uzun ekmek yoktu fırında yuvarlak ekmek aldım. Geldim, 'Uzun ekmek yoktu çocuğum' dedim. 'O zaman sen yalan söylüyorsun uzun ekmek almak istemiyorsun' dedi kızdı ve gitti. Düzenli ilaç kullanıyordu. Saatini hiç geciktirmiyordum. 20 gündür balkonda onu gözlüyorum, ne olur yalvarıyorum. Dön evine çocuğum, yavrum seni çok özledim ben. Ne olur dön evine." sözleriyle anlattı.

9321557.jpg

'YANINDA BEŞ KURUŞ PARA YOK'

Oğlunun öfkeyle evden çıkarken yanına ne para ne de nüfus cüzdanı aldığını ifade eden Dalgın, "İstanbul’da tanıdıklarımız vardı. Oraya gitmiş olabilir dedik. Kardeşim araştırdı, oraya da gitmemiş. Beş kuruş yanında para yok. Nüfus kağıdı bile evde, öylece çıkıp gitti." diye konuştu.

9321564.jpg

'AĞLAMAKTAN GÖZ PINARLARIM KURUDU'

Uyku uyumadığını ve yemek yemediğini aktaran Zeliha Dalgın, "Çocuğum ne olur artık dön evine. Göz yaşlarım bitti artık akmıyor. Göz pınarlarım kurudu. Her gece 'Allah’ım çocuğumu kötü insanlardan koru' diye dua ediyorum. Ondan başka kimsem yok. Yalvarıyorum. Ne olur bulun oğlumu." dedi.

9321567.jpg

'DAHA ÖNCE DE BALIKESİR'E GİTMİŞTİ'

Bülent Dalgın ile en son konuştuğunda tövbe ettiğini belirtip 'Bir daha gitmeyeceğim' dediğini anlatan teyze Teşrife Kaman ise "Ne oldu neden gitti bilmiyorum. Ablam koca gece balkonda oğlu için ağlıyor. Daha önce de Balıkesir’e gitmişti. Askerler bulmuş. Orada onlara dayısının numarasını vermiş. Dayısını aramışlar, dayısı gidip almıştı. Hastanede bile yattı. İlaç kullanıyordu. İnşallah geri gelir." ifadelerini kullandı.

9321568.jpg

'ANNENİ BU IZDIRAPTAN KURTAR BÜLENT'

Orta Mahalle Muhtarı Ali Yaşar Seyis ise, "Annesi 20 gündür gece gündüz sürekli o balkonda. Kendisine 'İnşallah bulacağız' diyoruz. 3 Mayıs’tan bu yana gözüne uyku girmiyor. 96 yaşında bir nine. Sağlığından korkuyoruz. Bülent’e sesleniyorum, 'Bir an önce gel. Anneni bu ızdıraptan kurtar. İnşallah gelecektir diye ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN