3.7'lik sarsıntı sonrası Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı: "Büyük deprem için geriliyor", o hastane sakıncalı yerde!

3.7'lik sarsıntı sonrası Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı: "Büyük deprem için geriliyor", o hastane sakıncalı yerde!

Aydın'ın Germencik ilçesinde meydana gelen 3.7 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan kritik uyarılar geldi. Bölgenin daha büyük bir deprem üretmek için gerildiğini belirten Ercan, Aydın'ın en güvenli ilçelerini tek tek saydı, yeni açılan Şehir Hastanesi için ise "En sakıncalı yerde" diyerek tehlikeye işaret etti.

Ege Bölgesi güne depremle uyandı. Aydın'ın Germencik ilçesinde saat 06.17'de meydana gelen 3.7 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden olurken, ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken bir analiz geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ercan, bu küçük sarsıntının aslında beklenen bir sürecin parçası olduğunu vurguladı.

"AYDIN-GERMENCİK BÜYÜK DEPREM İÇİN GERİLİYOR"

2020 yılında yaşanan yıkıcı Sisam-Kuşadası depremini hatırlatan Ercan, o dönemde odağın Aydın-Germencik hattına kayacağını öngördüğünü belirtti. Ercan, "Bugün Balatçık-Germencik'te olan depremcik beklenen konumda oluşmuştur. Bu bölge daha büyük bir deprem yapmak için gerilmeyi sürdürecek. İleride Aydın ilinde bu depremleri deneyimleyeceğiz" dedi.

AYDIN'IN EN GÜVENLİ İLÇELERİ HANGİLERİ?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası büyük bir depremde yıkım riskinin en az olduğu, zemini sağlam ilçeleri de tek tek sıraladı. Ercan'a göre Aydın'ın en güvenli 8 ilçesi şunlar:

Kuşadası

Didim

Karpuzlu

Çine

Koçarlı

Bozdoğan

Yenipazar

Karacasu

"ŞEHİR HASTANESİ EN SAKINCALI YERDE!"

Ercan'ın açıklamalarındaki en çarpıcı bölüm ise yapılaşma ve yeni açılan Aydın Şehir Hastanesi ile ilgili uyarısı oldu. Vatandaşlara "Verimli sulak ovalardan uzaklaşın, kuzeydeki Aydın dağlarına yakın sağlam yerlere gidin" çağrısı yapan Ercan, hastane için şu ifadeleri kullandı:

"Geçen gün törenle açılan Aydın Şehir Hastanesi ne yazık ki en sakıncalı yerde yapılaşmıştır. Bilimin yolundan ayrılmayın. Kırık değil, sarsıntı yıkar."

Bölgedeki jeotermal enerji kaynaklarının da depremlerle beslendiğini hatırlatan Ercan, sağlam zemin ve sağlam yapı uyarısını yineledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN