30 yılda 19'uncu kez aday oldu: Köyün peşini bırakmama nedeni şaşırttı

30 yılda 19'uncu kez aday oldu: Köyün peşini bırakmama nedeni şaşırttı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yaşayan Menderes Koçak, 1994 yılından bu yana bağımsız belediye başkanlığı, milletvekilliği ve muhtarlık olmak üzere 19 kez aday oldu. Koçak, bu seçimde de hem köy muhtarlığına hem de Sandıklı Belediye Başkanlığı'na adaylığını koydu. Bu seçimde liste başı olduğunu iddia eden Koçak, "Köyün peşini bırakmama nedenim yavaş yavaş alt kademeden başlayıp, yukarı doğru gitmek. Amacım, milletvekili olmaktı ama nasip, kısmet olmadı" ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Kızılca köyünde yaşayan Menderes Koçak (62), 31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde hem köy muhtarlığı hem de Sandıklı Belediye Başkanlığı için aday oldu. Koçak, 1994 yılında muhtar adayı olmasıyla başlayan siyasi yolculuğunda, bugüne kadar 5 defa Sandıklı Belediye Başkanlığı, bir kez de Afyonkarahisar milletvekilliği için bağımsız aday olarak seçmenin karşısına çıktı. Koçak ayrıca, Sandıklı Çay Mahallesi'nden bir kez ve Kızılca köyünden toplamda 10 kez olmak üzere, muhtarlık için de defalarca aday oldu.

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLE SEÇİM ÇALIŞMASI

Girdiği hiçbir seçimi kazanamayan Menderes Koçak, bu seçimde liste başı olduğunu iddia ederek, hem köy muhtarlığını hem de belediye başkanlığı seçimini kazanacağını söyledi. Elektrikli bisikletiyle seçim çalışmalarını yürüttüğünü aktaran Koçak, muhtarlık ve belediye başkanlığı seçiminin ikisini de kazanması durumunda belediye başkanlığını tercih edeceğini anlattı.

KAZANDIĞI SEÇİM OLMADI

Menderes Koçak, "1994 yılında köyümden muhtar adayı olarak başladım. Bu 30'uncu yılım. Bağımsızlıktan da vazgeçmedim. Çünkü insanlık kazansın. Her şey insanlık için. 2007 yılında bağımsız milletvekili adayı oldum. Nasip, kısmet olmadı. Bildiğimden hiç sapmadım. 15 seçim atlattım. Bu seçimlerde de belediye başkanlığı ve köyüme muhtar adaylığı olmak üzere çift dikiş sayarsak 19 olacak. Köyün peşini bırakmama nedenim ise yavaş yavaş alt kademeden başlayıp, yukarı doğru gitmek. Amacım, milletvekili olmaktı ama nasip, kısmet olmadı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN