En son 40 yıl önce görülmüştü: Sular çekildi eski köy gün yüzüne çıktı

En son 40 yıl önce görülmüştü: Sular çekildi eski köy gün yüzüne çıktı

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Menzelet Barajı altında kalan Şadalak köyü, yağışların azalması ve kuraklıktan dolayı suyun çekilmesiyle gün yüzüne çıktı. Yerleşim bölgesinde yer alan ev, mezarlık ve çeşme gibi yapıların kalıntıları görüldü.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Menzelet Barajı sularının çekilmesiyle, göl altında kalan Şadalak köyünün evleri, çeşme ve mezarlığı azalan yağışlar sonucu ortaya çıkan kuraklık neticesinde tekrar gün yüzüne çıktı.

Yapıların kalıntıları dron ve aktüel görüntülerle kaydedildi. Esrarengiz görüntülerin ortaya çıktığı bölge Onikişubat İlçesi Ilıca Mahallesi yol güzergahı üzerinden de seyredilebiliyor.

Geçmişte önemli konuma sahip bölgede tarihi kaleler ve Ali Kayası manzaralı Menzelet Barajı yer alıyor.

8192771.jpg

Avcılar Mahalle Muhtarı Abdurrahman Kayaalp, eskiden bölgenin Şadalak köyü diye geçtiğini belirterek, "1987 yılında barajların yapılmasıyla bölge halkı çeşitli yerlere gönderildi. Yine de birkaç ev mevcut. Görüldüğü gibi bölgemizde su kısıtlı. Her yıl bu dönemde yağışların azlığı nedeniyle Menzelet Barajı’nın su seviyesi düştü. Haliyle suların çekilmesiyle beraber eski evlerin yerleri gün yüzüne çıktı. Aslında geçmişte önemli bir noktaydı burası ve Kayseri yolu bu güzergahtan geçiyordu. Eski evler, tarihi kaleler ve Ali Kayası da mevcut" ifadelerini kullandı.

8192775.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN