500 çocuğu Filistin'e destek için topladılar: Günahsızların duasını almak istedik

500 çocuğu Filistin'e destek için topladılar: Günahsızların duasını almak istedik

Tokat'ta 4-6 yaş aralığındaki Kur'an kursu öğrencisi 500 çocuk İsrail'in Filistin'deki saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Ellerine savaşı kınayan dövizler ile Türk ve Filistin bayrağı verilen çocuklar, Filistin'deki saldırıların bitmesi için Türkçe, İngilizce ve Arapça dua etti. İl Müftüsü Esat Yapıcı 'günahsızların duasını almak istediklerini' belirterek, "Çünkü Gazze'de çocuklar ölüyordu. Günahsızların dilinden dua için bu organizasyonu yaptık" dedi.

Tokat'ta İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören 500 öğrenci, ellerine Türk ve Filistin bayrakları ile savaşı kınayan dövizler verilerek kurs öğreticileri eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

25.jpg

Çocuklar burada Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak İsrail'in Gazze'ye saldırılarının bitmesi için dua etti, daha sonra getirilen güvercinleri serbest bıraktı.

22.jpg

'DÜNYADA BARIŞI SAVUNAN TEK ÜLKE TÜRKİYE'

Programa katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, gazetecilere, Kur'an kurslarında eğitim gören çocukların Filistin'de şehit olan anne ve çocuklara destek verdiğini söyledi.

23.jpg
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu

Kendilerinin de bu desteğe katıldıklarını belirten Hatipoğlu, "Dünyada barışı savunan tek ülke, Türkiye Cumhuriyeti. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde barışı dile getiren, konuşan tek ülke Türkiye. Bu anlamda Tokat'tan bu haykırışa destek vermiş olduk. İnşallah kısa zamanda sadece Gazze değil, bütün kriz noktaları sükun bulur, insanlar huzura ve barışa kavuşur" dedi.

20.jpg

'GÜNAHSIZLARIN DİLİNDEN DUA İÇİN BU ORGANİZASYONU YAPTIK'

İl Müftüsü Esat Yapıcı da günahsızların duasını almak istediklerini dile getirerek "Çünkü Gazze'de çocuklar ölüyordu. Günahsızların dilinden dua için bu organizasyonu yaptık" ifadelerini kullandı.

24.jpg
Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı

Programa AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN