8'inci TEKNOFEST Ankara'da başladı

8'inci TEKNOFEST Ankara'da başladı

TEKNOFEST, teknoloji ve bilim meraklılarını Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da ağırlıyor. Havacılık, uzay ve teknoloji festivali, bu yıl yurt içinde yedincisi, toplamda ise sekizincisi düzenleniyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca gerçekleştirilen etkinlik, 125 kurumun iş birliği ile gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi vizyonuyla düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, TEKNOFEST yurt içinde yedincisi, toplamda ise sekizinci festivalini gerçekleştiriyor. Etkinlik, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, 125 kurumun iş birliği ile hayata geçiyor.

ttt.jpg

Resmi tören ile saat 14.30'da gerçekleştirilecek olan festival, dikey rüzgar tünelinden güneş gözlemine, uzay temalı çocuk parkından simülasyon deneyimlerine kadar pek çok aktiviteyi deneyimleme ve eğitici atölyelere katılma imkanı sunuyor.

tt.jpg

GENÇLER BİRBİRİYLE KIYASIYA YARIŞACAK

TEKNOFEST Ankara'da, gençler arasında kıyasıya yarışmalar da düzenleniyor. "Tarım Teknolojileri", "Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri", "Haberleşme ve İletişim Teknolojileri", "Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri", "Eğitim Teknolojileri" ve "Afet Yönetimi Teknolojileri" yarışmaları, ilk gün gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yer alıyor.

t.jpg

Ayrıca, Deneyap Kart'ın proje portföyünü genişletmek ve yüksek teknoloji tutkunlarıla buluşturmak için düzenlenen Deneyap Kart Robolig Yarışması da ilk kez TEKNOFEST Ankara'da hayata geçirilecek. TEKNOFEST Girişim Yarışması kapsamında toplam 7 milyon liradan fazla ve Deneyap Kart Robolig Yarışması kapsamında ise toplam 270 bin lira ödül verilecek.

4.jpg

HERKESİ GÖZÜ SEMADA OLACAK

TEKNOFEST'in en heyecan verici etkinliklerinden biri de hava gösterileri. Türk Yıldızları, Solo Türk, HÜRKUŞ, GÖKBEY, AKSUNGUR, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak Helikopteri ve Anka, festival süresince TEKNOFEST semalarında gösteri yapacak.

tttt.jpg

İlk gün F-16 Solotürk, Bayraktar Akıncı, Aksungur, Anka, Bayraktar TB2, Gökbey, Hürkuş, S-70 (Çelik Kanatlar), BEL-429 (EGM), Paramotor, Gyrocopter, T-129 Atak Helikopteri, S-70 (Üzüm Salkımı), CN-235 Mİ-17 (Paraşüt Atlayışı), Öğrencilerle İlk Uçuş Etkinliği, S-70 BEL-429 (Selamlama Geçişi) ve AB-412 (Yaralı Tahliyesi) hava gösterileriyle sona erecek. TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında 3 Eylül'e kadar Ankara Etimesgut Havalimanı'nda teknoloji meraklılarını bekliyor olacak.

3.jpg

GENÇLER İÇİN STANT KURULACAK

TEKNOFEST Ankara'da, 103 paydaş kurum ve 16 sponsor, 11 sektörden 90 firma, 41 food court katılımcısı olmak üzere toplam 131 katılımcı firma tarafından açılacak 158 stant ile birlikte, 215 bin metrekare alana kurulan festivalde gençlerle buluşacak. Stantlar, tanıtım ve etkinlikler için kullanılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN