Adana’nın simgesi yıkılıyor! 75 yıllık yapı artık orada olmayacak: Adanalılar artık onunla yol tarif edemeyecek

Adana’nın simgesi yıkılıyor! 75 yıllık yapı artık orada olmayacak: Adanalılar artık onunla yol tarif edemeyecek

Adanalılar yol tarifinde artık onu kullanamayacak! Adana’nın simgesi yıkılıyor! Kahramanmaraş depreminde hasar gören binaların yıkımı devam ederken sıra 75 yıllık yapıya geldi. 75 yıllık yapı artık orada olmayacak...

Adana'nın simgelerinden biri olan, yaklaşık 75 yıllık büyük postane binası, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde ağır hasar aldığı için yıkılıyor. Depremin etkisiyle 11 bina yıkılırken, 2 bin 988 bina da ağır hasar gördü.

75 YILLIK BİNANIN YIKIMINA BAŞLANDI

Adana’nın simgelerinden büyük postane yıkılıyor

Seyhan ilçesine bağlı Kızılay Caddesi'nde bulunan ve Adana'nın eski ve mazisi olan bir simgesi olan büyük postane binasının yıkımına başlandı. Depremden hasar gördüğü bilinen bina için uzun zamandır yıkılması bekleniyordu.

75 yıllık binanın yerine tekrar postane yapılacağını söyleyen Abdullah Can, "Depremden dolayı hasar aldığını biliyoruz, Adana’nın eski ve mazisi olan bir binası yıkılıyor. Elbette üzgünüz fakat depremden hasar gördüğü için bir an önce yıkılması gerekiyordu. Geçmişi, 75 yaşlarında bir bina. Yerine tekrardan postane yapılacağından dolayı daha tertipli daha düzenli, vatandaşlarımıza daha uygun bir yer olacaktır" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN