Edip Uğur vefatının 2'inci yılında anılıyor

Edip Uğur vefatının 2'inci yılında anılıyor

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEVA Partisi kurucusu Ahmet Edip Uğur adına vefatının ikinci yılında yemek daveti organize edilecek. Uğur için çocukları, 8 Eylül'de cuma namazını müteakip Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Hacı İsmail Hakkı-Hafız Güzide Uğur Camii'nde yemek programı tertip edecek

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, beyin tümörü nedeniyle 8 Eylül 2021'de 71 yaşında hayatını kaybetmişti. Uğur için için çocukları, vefatının sene-i devriyesinde yemek daveti organize ediyor. Davet programı 8 Eylül tarihinde cuma namazını müteakip Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Hacı İsmail Hakkı-Hafız Güzide Uğur Camii'nde tertip edilecek.

051a0338-4682-4aa3-828f-391a5b964cfe.jpg

BALIKESİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİN İLK BAŞKANI

Ahmet Edip Uğur, TBMM'de 18. dönemde Anavatan Partisinden, 22, 23 ve 24. dönemlerde AK Parti'den milletvekilliği görevlerini yaptı. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ilk başkanı olarak seçildi. Uğur, bu görevi 2017 yılının ekim ayına kadar sürdürdü.

AĞLAYARAK İSTİFA ETMİŞTİ

Erdoğan tarafından istifası istenen ve istifa konuşmasını yaparken zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Ahmet Edip Uğur, şunları söylemişti: "Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kalkmıştır."

AHMET EDİP UĞUR KİMDİR?

7 Nisan 1950 yılında Balıkesir'de doğdu. İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunan Uğur, Sanayici ve iş insanıdır.

AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı görevini yapan Uğur, 18. Dönem Anavatan Partisi, 22. 23. ve 24. Dönemde de üç defa üst üste AK Parti Milletvekili olarak TBMM de görev yaptı. 2008-2014 yılları arasında Ak Parti Mali İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2014 yılında yapılan seçimlerde AK Parti'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı görevine geldi. Ahmet Edip Uğur, evli ve üç çocuk babasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN