Ankara yazın ortasında beyaza büründü, gören inanamadı! Bir anda bastırdı, 15 dakikada her yeri kapladı

Ankara yazın ortasında beyaza büründü, gören inanamadı! Bir anda bastırdı, 15 dakikada her yeri kapladı

Türkiye'nin birçok ilinde kavurucu sıcaklar etkili olurken Ankara, yazın ortasında beyaza büründü! Bir anda bastırdı, 15 dakikada her yeri kapladı...

Ankara'da hafta başından beri etkili olan kavurucu sıcaklar, bugün öğleden sonra yerini beklenmedik bir şekilde yağışlı havaya bıraktı. Saat 15.00 civarında şehir merkezinde hava ani bir serinleme yaşadı ve şiddetli sağanak yağış, adeta bir yaz fırtınası etkisi yarattı.

MİSKET BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU

ankara-2.webp

Yağışla birlikte misket büyüklüğünde dolu taneleri, adeta gökyüzünden mermi gibi yere düşmeye başladı. Aniden bastıran dolu, dışarıda bulunan vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı. Yayalar, balkon altları ve otobüs durakları gibi kapalı alanlara sığınarak dolu tanelerinden korunmaya çalıştı. Trafikteki sürücüler ise araçlarını durdurup yağmurun dinmesini beklemek zorunda kaldı.

Çankaya ilçesinin Söğütözü Mahallesi'nde dolu taneleri o kadar büyüktü ki, kısa sürede yerler beyaz bir örtüyle kaplandı. Dolu, bazı araçlarda maddi hasara neden oldu. Araçlarının kaportasında küçük çaplı hasar oluşan sürücüler, üzüntü içinde durumu izlerken, bazıları ise araçlarını branda ve battaniye gibi örtülerle koruma yoluna gitti.

dolu-1.webp

Yoğun dolu yağışı yaklaşık 15 dakika sürdü ve ardından sağanak yağış devam etti. Belediye ekipleri, olası su baskınlarına karşı tetikte bekleyerek kent genelinde gerekli önlemleri almaya başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN