Ankara’da evlenecekler sünnet yapacaklar buraya akın ediyor! Osmanlı’dan kalan adres: Buraya uğramadan ‘Çeyizim tamam’ demeyin

Ankara’da evlenecekler sünnet yapacaklar buraya akın ediyor! Osmanlı’dan kalan adres: Buraya uğramadan ‘Çeyizim tamam’ demeyin

Başkent Ankara’da evlenecekler sünnet yapacaklar buraya akın ediyor. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu tarih dolu yer, çeyiz alışverişi yapanların olmazsa olmaz adreslerinden biri…

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus’ta yer alan Suluhan çarşısı, tarihi bir han olma özelliğine sahip. Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan ve bunca yıldır Ankara’da bir ticaret merkezi olan Suluhan, önceden “Hasanpaşa Hanı” olarak bilinirken, 1688 yılında “Suluhan” isini almıştır.

Yapıya suyun da bu tarihlerde getirildiği ve birinci avlusundaki şadırvanla mescidin, ikinci avlusundaki hamamın da bu tarihten sonra yapıldığı düşünülüyor. 1984 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün restore ettiği han, günümüzdeki halini almış ve Ankaralıların vazgeçilmez noktalarından biri olmuştur.

ankara-suluhan-1.jpg

DÜĞÜN YAPACAKLARIN İLK ADRESİ OLDU

Suluhan günümüzde ise özellikle hediyelik eşya, düğün, nişan, sünnet, doğum kutlamaları gibi törenler için alışveriş noktası olmuştur.

Düğün hazırlığında olanların çeyiz bohçasından hediyeliklere, ev aksesuarlarından gelin aksesuarına, çiçek buketlerinden süslere kadar aradıkları her şeyi bulabilecekleri Suluhan’da aynı zamanda yıllardır hizmet veren terzi ve butik alışveriş dükkanları da mevcut.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN