Ankara'da o araziler resmen çöp oldu! Yanı başına öyle bir şey yapıldı ki kimse almak istemiyor: CİMER’e şikayet yağdı

Ankara'da o araziler resmen çöp oldu! Yanı başına öyle bir şey yapıldı ki kimse almak istemiyor: CİMER’e şikayet yağdı

Ankara’nın en değerli ilçelerinden birinde o araziler resmen çöp oldu. Bir şirket tarafından yapılan o yer bölge halkının tepkisini çekti. Kimse oradan arazi almak istemezken CİMER’e resmen şikayet yağdı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ankara’nın arazi konusunda en çok tercih edilen ilçeleri arasında Gölbaşı ilçesi de yer alıyor. Lakin Gölbaşı’nın merkezine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan bir araziye evcil hayvan mezarlığı yapılması mahalle halkının tepkisini çekti. Halk, arazilerin değer kaybettiğini ifade ederek konuya çözüm bulunması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.

MAHALLELİ HAYVAN MEZARLIĞINA TEPKİ GÖSTERDİ

Gölbaşı ilçesine bağlı olan Bezirhane Mahallesi’nde 3 bin 804 metrekarelik ara araziye evcil hayvanların gömülmesi hizmetini sağlamak için bir şirket tarafından hayvan mezarlığı yapıldı. Bundan yaklaşık 6 ay önce söz konusu arazinin etrafına tel örgü çekildi ve hayvan mezarlığı için internette ilan verildi. Bu kapsamda evcil hayvanı ölen kişiler şirketle iletişime geçerek hayvanları için mezarlık istedi. Arazi kısa sürede büyük bir mezarlığa dönüşürken şirket 3 bin lira karşılığında ölen hayvanları teslim alarak mezarlıkta defin işlemleri yaptı.

yeni-proje-19.jpg

Şimdiye kadar hayvan mezarlığına 100’den fazla hayvan gömülürken bu süre zarfında mahalleli bu duruma tepki göstermeye başladı. Çevrede yaşayan kişilerin evlerine 500 m uzaklıkta olan bu mezarlık kişilerin rahatsız olmasına ve arsalarının değerinin düşmesine yol açtığı için vatandaşlar CİMER’e başvurarak şikayette bulundu.

KALDIRILMASINI TALEP EDİYORLAR

63 yaşındaki mahalle muhtarı Basri Ergen, konuya ilişkin CİMER’e gönderilen şikayet dilekçesinde, mezarlığın olduğu bölgedeki 3 bin dönümlük akşam alanım konut için imara açıldığını lakin mezarlıktan dolayı arazilerin her geçen gün değer kaybettiğini bildirdi. Öte yandan hayvan mezarlığından dolayı mahallelilerin hastalık korkusu yaşadığını, psikolojik olarak da olumsuz etkilendiklerini ifade etti. Ergen, mezarlığın açılacağı zamanlarda kaymakamlığa başvurduklarını, jandarmanın bölgeye gelerek tutanak tuttuğunu lakin herhangi bir işlem yapmadığını da belirterek, "Köyümüzün köpek mezarlığı ile anılmasından rahatsızız. Komşulardan çok tepki var. Buradan kaldırılırsa çok iyi olur. Köyümüzün köpek mezarlığı ile anılmasından vatandaşımız razı değil. Yerleşim alanına çok yakın, etrafında yüzlerce dönüm bize ait arazimiz kıymet ve değer kaybına uğradı. Bölgede imara açılan yaklaşık 3 bin dönüm arazinin yüzüne bakan yok" dedi.

yeni-proje-18.jpg

ARAZİYE TALEP AZALIYOR

Mahalle sakinlerinden 65 yaşındaki Hayrullah Güldenoğlu, arsaların evcil hayvan mezarlığından dolayı değer kaybettiğini ifade ederek kaldırılmasını talep etti. Öte yandan mezarlığın yakınında bulunan TOKİ'nin 300 dönüm arazisinin olduğunu belirterek, "Köylüler oraya ev yaptı ve yarın konuta açılacak. Onun için biz burada çok aciz olduk. Köylü çok rahatsız oldu. Kimse gelip de burada arazi almak istemiyor. Hiçbir şey yapmak istemiyor. Köylü bile burada bahçe falan yapmak istemiyor; çoluğu çocuğu gelmek istemiyor. Yerleşim alanına yapmasa, uzak bir yere yapsa sorun yok. Biz hayvan sevmeyen insan değiliz. Biz gelip de köyün dibine yapmalarından rahatsızız" diye konuştu.

ŞİRKET KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Şirketten yapılan yazılı açıklamada ise mezarlığın köyün 600 metre dışında olduğu belirtilerek, "Evcil hayvanı vefat eden aileler bizlere ulaştıklarında, cenazelerini uygun bir şekilde teslim alarak, tüm sterilizasyon işlemlerini yapıp toprağa gömüyoruz. Bu sayede hastalıkların önüne geçilerek halk sağlığı da korunmuş oluyor. Yapmış olduğumuz hizmeti şirketimiz üzerinden yasal bir şekilde yürüterek vergimizi ödemekteyiz. Mezarlığın çevresinde hiçbir yapı bulunmuyor. Su toplama havzasında değil. Çevrede hayvan beslenen ahırlar veya sera gibi hiçbir yapı yok. Bir mevzuat yayımlanırsa mevcut yerimizde hizmetimize devam edebilmek istiyoruz. İnsan mezarlarında olduğu gibi defin ettiğimiz tüm hayvanların evraklarını alıp arşivliyoruz. Hangi mezarda hangi hayvanın olduğu belli. Bulaşıcı hastalık taşıyan hayvanların defnini yapmıyoruz. Onlar tıbbi atık olarak veterinerler tarafından belediyenin hizmet verdiği şirketlere teslim ediliyor" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN