Ankaralıların çok sevdiği etkinlik geri döndü! 2 gün sürecek: O metro istasyonunda başladı

Ankaralıların çok sevdiği etkinlik geri döndü! 2 gün sürecek: O metro istasyonunda başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralıların çok sevdiği etkinliği yeniden başlattı! Metro durağında başlatılan etkinlik sadece iki gün sürecek! Her yer güzel kokularla doldu. Sakın kaçırmayın...

Başkent Ankara'da çiçek tutkunlarını heyecanlandıran bir etkinlik yeniden başladı! Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yoğun ilgi gören ‘Çiçeğim Takas’ uygulamasını tekrar hizmete sundu. Bu etkinlik kapsamında Başkentlilere evlerindeki veya bahçelerindeki çiçekleri ücretsiz olarak takas etme imkanı sunuluyor. İlk adres olarak seçilen Koru Metro İstasyonu, çiçek kokularıyla dolup taştı.

ÇİÇEĞİM TAKAS UYGULAMASI GERİ DÖNDÜ

cicegim-takas-3.jpg

ABB, sosyal belediyecilik anlayışıyla Başkentlilerin doğayla olan bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından daha önce başlatılan ve büyük ilgi gören Çiçeğim Takas uygulaması, hız kesmeden devam ediyor.

‘Çiçeğim Takas’ uygulamasıyla başkentliler, evlerinden veya bahçelerinden getirdikleri bitkileri kurulan stantta ücretsiz olarak beğendikleri çiçeklerle değiş tokuş yaparak bitki koleksiyonlarını genişletiyor. Ancak sadece çiçek takası yapılmıyor, aynı zamanda çeşitli bitki türleri hakkında bilgi alışverişi de gerçekleşiyor.

2 GÜN SÜRECEK

cicegim-takas-4.jpg​​​​​​​

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Şefi Burak Taşkesti, takas uygulamasıyla ilgili olarak şunları belirtti: “2022 yılında başladığımız çiçek takası uygulamasını, yoğun talep olmasından dolayı bu yıl tekrar başlatma kararı aldık. İlk durak olarak Koru Metro İstasyonu’nu tercih ettik. Vatandaşlarımızın evinde bakıma muhtaç olan çiçeklerini getirip toprak değişimlerini de yapıyoruz. Vatandaşlar evlerinde değiştirmek istedikleri çiçekleri getirerek değişimini yapabilir. ABB olarak çiçek koleksiyonu yapan vatandaşlarımızın eksik olan çiçeklerini biz karşılamak istiyoruz.”

cicegim-takas-2.jpg

İlkbahar mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Koru Metro İstasyonu'nda başlayan ve 2 gün sürecek olan bu etkinlik, 17-18 Şubat tarihlerinde Batıkent Metro İstasyonu'nda da devam edecek. Başkentliler, 10.00-18.00 saatleri arasında kurulan stantta çiçeklerini takas edebilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN