Ankara’nın tarihi simgesiydi.. Şimdi müze oldu! O tarihe kadar herkes ücretsiz giriş yapacak

Ankara’nın tarihi simgesiydi.. Şimdi müze oldu! O tarihe kadar herkes ücretsiz giriş yapacak

Ankara'nın tarihi simgesi olan anıtsal yapı şimdilerde müze olarak kapılarını ziyaretçilere açıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında anıtsal yapı olarak inşa edilen Ankara Palas o tarihe kadar ücretsiz ziyaret edilecek. İşte tüm detaylar…

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığınca restorasyon süreci tamamlanan Ankara Palas Müzesi kapılarını ziyaretçilere açtı. Pazartesi günleri haricinde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

O TARİHE KADAR ÜCRETSİZ

Hemen hemen birçok Ankaralının yanından geçip gittiği o tarihi bina şimdilerde müze olarak ziyaretçilerini bekliyor. Ramazan Bayramı sonuna kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek müzede tablolar, saatler, teknolojik araçlar ile birlikte gümüşler, sofra takımları, yazma ve matbu eserler yer almaktadır.

ankara-palas-muzesi.jpg

Atatürk'ün kullandığı eşyalar ile birlikte di​​​​​​​plomatik hediyeler, Hereke dokumaları, Beykoz camları, yıldız porselenler, madalya ve nişanlar ile birlikte mühür ve sikke, hazine koleksiyonları müzede yer alıyor.

ankara-palas.jpg

Atatürk'ün kullanmış olduğu oturma takımları ile birlikte çalışma masası ve şahsi eşyaları da bu müzede ziyaret etme şansını yakalayabilirsiniz. Osmanlı sultanlarına takdim edilmiş olan özel hediyeler, albümler de Ankara Palas'ta yer almaktadır. Müzede birçok eser yer alırken ziyaret etmek isteyenler de Ramazan Bayramı sonuna kadar ücretsiz bir şekilde müzeyi turlayabilecek.

​​​​​​​

ankara-palas-muze-ici.jpg​​​​​​​

BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ

Şimdiye kadar Ankara Palas’ın kendisini üzdüğünü ifade eden bir öğrenci açıldığını görünce heyecanlandığını söyledi. Osmanlı'nın son ve cumhuriyetin ilk dönemlerine ait diplomatik hediyelerin yer aldığı sergi alanını işaret eden öğrenci birkaç yıl boyunca kapalı kalan Ankara Palas’ın yenilendiğini ve çok da güzel olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN