Arpaçay'daki çocuklar üniversiteye hazırlanamıyor

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Arpaçay'dan Kars'a dolmuş ücretlerinin kişi başı 120 lira olduğunu belirterek, üniversiteye hazırlanan çocukların ve staja giden öğrencilerin günlük 120 lirayı karşılayamadığı için Arpaçay ilçesi ve köylerindeki çocukların üniversiteye hazırlanamadığını söyledi. Alp, Arpaçay belediyesinin garajda bekletilen otobüsü ile öğrencileri yakıt parası maliyetine taşıyacaklarını ve bu soruna son vereceklerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Arpaçay ilçesinde CHP Arpaçay İlçe Başkanı Kerem Ekinci ile birlikte esnafın sorunlarını dinledi. Akgün Alp, Arpaçay'dan Kars'a dolmuş ücretlerinin kişi başı 120 lira olduğunu ve bu yüksek ücret nedeniyle üniversiteye hazırlanan çocukların ve staja giden öğrencilerin Arpaçay ilçesi ve köylerindeki çocukların üniversiteye hazırlanamadığını ifade etti. Akgün Alp, Arpaçay belediyesinin garajda bekletilen otobüsü ile öğrencileri yakıt parası maliyetine taşıyacaklarını ve bu soruna son vereceklerini belirtti.

Üniversite sınavına hazırlanan ve staj yapan öğrencilerin Arpaçay’dan Kars kent merkezine gidiş için yol ücretinin 120 lira olduğunu ancak belediyenin otobüsünün ise garajda bekletildiğini belirten Alp, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

'ÇOCUKLAR ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAMIYOR'

“Kars’ın Arpaçay ilçesindeyiz. Arpaçay ilçesindeki çocuklarımızın üniversiteye hazırlanma imkanları maalesef yok. Arpaçay’dan Kars’a, gidiş-geliş dolmuş ücretleri kişi başı 120 lira. Üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın, staja giden öğrencilerimizin günlük 120 lirayı karşılama imkânı olmadığı için Arpaçay ilçemizin ve köylerimizin çocukları üniversiteye hazırlanamıyor."

Bu sorunu çözmek için önümüzdeki yerel seçimlerde Arpaçay halkını CHP etrafında kenetlenmeye çağıran Alp, "Biz Arpaçay belediyesinin şu anda garajda bekletilmekte olan otobüsü marifetiyle öğrencilerimizi yakıt parası maliyetine taşıyacağız. Ve bu çileye son vereceğiz” şeklinde konuştu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN