Artan maliyetler simidi de etkiledi! O ilimizde simit fiyatlarına zam geldi! Yeni fiyatı duyuruldu

Artan maliyetler simidi de etkiledi! O ilimizde simit fiyatlarına zam geldi! Yeni fiyatı duyuruldu

Bursa'da artan maliyetler sebebiyle simit fiyatlarına zam yapıldı! Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası, simidin yeni fiyatını duyurdu...

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar tarafından yapılan yazılı açıklamada, sektördeki temel maliyetlerdeki artışlar ve işçilik ücretlerindeki yükselişler nedeniyle fiyat düzenlemesi yapma zorunluluğu doğduğu belirtildi. Açıklamada, un, susam, tahin, yağ, elektrik, doğalgaz gibi ana giderlerdeki artışlar ile toplu iş sözleşmelerinden kaynaklanan işçilik ücretlerindeki yükselişlerin sektörde maliyetleri artırdığı vurgulandı.

SİMİT FİYATI 10 LİRADAN 12,5 TL'YE YÜKSELDİ

simit-zam.webp

10 Ocak'tan itibaren geçerli olacak şekilde, daha önce 10 lira olarak satılan 100 gram simidin fiyatının 12.50 TL'ye çıkarılacağı belirtilen açıklamada, bu fiyat düzenlemesinin kaçınılmaz bir adım olduğuna dikkat çekildi. Sektörde faaliyet gösteren işletmelerin maliyet artışlarına karşı direnç göstermekte zorlandığı ve bu nedenle fiyat düzenlemesi yapıldığı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN