Bartın'daki facianın ardından ortaya çıkan çarpıcı gerçek: Sayıştay uyardı, TTK plaket verdi

Bartın'daki facianın ardından ortaya çıkan çarpıcı gerçek: Sayıştay uyardı, TTK plaket verdi

Bartın Amasra'da 41 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağı için Sayıştay'ın 'Grizu patlama riski artıyor' uyarısı verdiği yıl, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nun üretim müdürü Salih Atmaca ile birlikte birçok kişiye “başarı belgesi” verdiği ortaya çıktı.

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağı faciasında 41 işçi hayatını kaybetti. Sayıştay’ın “Grizu patlama riski artıyor” diye uyarıda bulunduğu rapora ulaşılmasının ardından o sene, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) genel müdürünün, üretim müdürü ile birlikte birçok kişiye “başarı belgesi” verdiği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Rıfat Kırcı’nın haberine göre, patlamanın gerçekleştiği Amasra Müessese Müdürlüğü’nde TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu tarafından üretim müdürü Salih Atmaca’ya, Sayıştaş’ın grizu uyarısı yaptığı 2019’da “başarı belgesi” verilmesi ortaya çıktı. Kazım Eroğlu tarafından başarı belgesi alan diğer isimler ise işletme müdürü Selçuk Ekmekçi, elektro mekanik müdürü Mehmet Güneş, iş güvenliği ve eğitim şube müdürü Engin Pazar, elektro mekanik baş mühendisi Rafet Demir ile maden mühendisi Bağdat Mısırlı.

vv.png

Kurum yöneticileri başarı belgeleriyle ödüllendirilirken TTK 2021 yılı faaliyet raporunda Amasra Müessesesi’nde işçi sayısının 818 kişi olarak programlandığı ancak 731’de kaldığı belirtildi.

İdari servislerde 15 istihdam planlanırken 16 istihdam gerçekleşti. Ana üretimde 539 işçi çalıştırılması planlanırken bu sayının da 510’da kaldığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN