Başkan Soyer emekçilerin hakları için yürüdü

Başkan Soyer emekçilerin hakları için yürüdü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİSK Genel İş Sendikası işçilerinin, vergide adalet ve asgari ücret taleplerini haykırmak için düzenlediği yürüyüşe katıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın da katıldığı eylemde, işçiler asgari ücret talepleri ile vergi düzenlemesinin adil olması istendi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Sendikası İzmir şubelerine üye işçiler, vergide adalet ve asgari ücrete yönelik taleplerini dile getirmek için sahaya indi. Düzenlenen yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sendika yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve işçiler katıldı. Montrö Meydanı’ndan ellerinde döviz ve pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen işçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. İşçiler ayrıca asgari ücrete yönelik zam taleplerinin dikkate alınmamasına, taşıdıkları temsili bir tabutla tepki gösterdi.

“Çekin elinizi soframızdaki ekmekten”

Cumhuriyet Meydanı’nda DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu basın açıklaması yaptı. Vergide adalet istediklerini belirten Çerkezoğlu, “Cumhuriyet tarihinin dönüşümü açısından en kötü sürecini yaşıyoruz. İkinci yüzyıla girdiğimiz bu süreçte emeğin milli gelirden aldığı pay, en düşük düzeyde. Yüksek enflasyon karşısında her gün biraz daha yoksullaşıyoruz. Ağır vergi yükü altında ücretlerimiz veriliyor. Dünyada başka hiçbir ülke yok ki işçiler, patronundan daha fazla vergi versin. Yeter artık yeter. Çekin elinizi soframızdaki ekmekten. Elinizi çekin işçinin, emekçinin, çocuğumuzun geleceğinden” dedi. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan bir sistemin olması gerektiğine vurgu yapan Arzu Çerkezoğlu, “Adil vergi sistemi için TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifinin oy birliği ile meclisten geçirilmesini istiyoruz. Bizim alın terimiz ile bu ülke büyüyor. Hakkımız olanı istiyoruz ve hakkımız olanı alana kadar mücadele edeceğiz. 2024 yılı asgari ücret belirlenecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Bir ortalama ücret olan asgari ücretin 15 kişinin bir masa etrafında toplanıp, milyonlar hakkında karar verdiği sürece hayır demek için alanlardayız. Asgari ücretin gerçek bir toplu pazarlık süreci ile belirlenmesi için alanlardayız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN