Belediyeden indirimli ‘Halk Taşıt’ uygulaması! O saatlerde binene toplu taşımada %50 indirim: Vatandaşın tasarrufu 338 milyon...

Belediyeden indirimli ‘Halk Taşıt’ uygulaması! O saatlerde binene toplu taşımada %50 indirim: Vatandaşın tasarrufu 338 milyon...

O belediye tarafından başlatılan ‘Halk Taşıt’ uygulaması ile belirli saatlerde şehir içi ulaşımı kullanan vatandaşlar, tüm toplu taşıma araçlarından %50 indirimli faydalanabiliyor. 5 senedir aralıksız olarak uygulamayı devam ettiren belediye, uygulama sayesinde vatandaşın cebine 338 milyon TL katkı sağladı…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 5 yıl önce başlattığı Halk Taşıt uygulaması, Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan toplu taşıma ücretlerine karşı örnek oluşturuyor. 5 yıldır şehirde yaşayan çalışanlar ve öğrenciler başta olacak şekilde tüm halka sunulan %50 indirimli toplu taşıma fırsatı büyük ilgi görüyor.

İZMİR HALK TAŞIT UYGULAMASI

Halk Taşıt uygulaması kapsamında her gün saat 05:00-07:00 ile 19:00-20:00 arasında vatandaşlar kentteki bütün toplu ulaşımlardan %50 indirimle faydalanıyor. Kesintisiz olarak verilen hizmetle 2019 yılı Nisan ayından bu zamana kadar vatandaşın sağladığı tasarruf 338 milyona ulaştı.

izmir-halk-tasit-uygulamasi-1.jpg

İş günlerini içine alan 5 gün hesaplandığı zaman, uygulama ile her hafta ortalama 1 milyon biniş oluyor. Tam tarife ile biniş yapanların günlük ilk biniş ve aktarma ücretlerine bakıldığında ise her binişin 7,14 TL’si belediye tarafından karşılanıyor.

Bu sayede tam biniş tarifesiyle yolculuk yapanların aylık toplu ulaşım giderlerinden 684 TL tasarruf ettiği ortaya çıkıyor. Öğrencilerin aylık tasarrufu ise 150 TL oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN