Bin bir emekle hasat ediliyor, yerin metrelerce altında saklanıyor! Doğal soğutma ortamında 6 ay kendini koruyor

Bin bir emekle hasat ediliyor, yerin metrelerce altında saklanıyor! Doğal soğutma ortamında 6 ay kendini koruyor

Nevşehir’de hasat edilen patatesler, Kapadokya’ya özgü tüf kayaların oyulması ile oluşturulan doğal soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Tırlarla sevk edilen patatesler, doğal soğutma ortamında 6 ay kendini koruyor…

Nevşehir’de hasat işlemleri biten 1 milyon 600 bin ton patates, Kapadokya’daki yer altı doğal soğuk hava depolarında herhangi bir enerji maliyeti olmadan ve bozulmadan muhafaza ediliyor. Aynı zamanda depoların geniş kapasiteleri sayesinde tırlar ve kamyonlar rahatlıkla içeri gererek, lojistik ve depolama süreçlerini de kolaylaştırıyor.

kapadokyada-patates-1.jpg

İHTİYAÇ DOĞRULTUSUNDA SEVK EDİLİYOR

Üretimle ilgili İHA’YA bilgi veren üretici Fatih Yılmaz, “3’üncü ayda ekimi yapılan patatesler, 10 ve 11’inci aylarda hasat ediliyor. Hasat edilen patatesler doğal soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Depolara götürülen patatesler tekrar seçilerek ihtiyaç doğrultusunda sevk ediliyor” ifadelerini kullandı.

kapadokyada-patates-2.jpg

Doğal yöntemlerle saklanan patatesin az fire verdiğini ve kendini koruduğunu belirten Yılmaz, “Bu depolarda patatesler 4’üncü aya kadar kendini koruyor. Yaz ve kış dengesi sayesinde patatesleri muhafaza ediyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN