Bolu bölgenin en zengini olmaya koşuyor! Kendisi küçük olsa da getirisi çok büyük: Önce Bolu’yu sonra ülkeyi kalkındıracak

Bolu bölgenin en zengini olmaya koşuyor! Kendisi küçük olsa da getirisi çok büyük: Önce Bolu’yu sonra ülkeyi kalkındıracak

Coğrafi çeşitlilikleriyle dikkat çeken Bolu bölgenin en zengini olmaya koşuyor! Küçük ama getirisi büyük olan o ürün önce Bolu’yu sonra ülkeyi kalkındıracak…

Geredemedyatakip.com’un haberine göre, 2020 yılında coğrafi tescil alan Bolu dağ fındığı, lezzeti ve eşsiz özellikleriyle dikkat çekiyor.

BOLU DAĞ FINDIĞI

Bolu dağ fındığı, diğer fındıklara göre daha küçük boyutlarda oluyor ve kilo başına 991 adet danelik bir bolluğa sahip. Fındığın yetiştiği bölgelerde, 250 olgun ağaçtan alınan verim toplam 20 tonu buluyor.

bolu-dag-findigi-1.jpg

Protein, yağ, nem ve kül oranları ile dikkat çeken fındık, sağlıklı beslenmeyi de destekliyor. Protein oranı ortalama yüzde 24,3, yağ oranı yüzde 68,7, nem oranı yüzde 3,5 ve kül oranı da yüzde 2,1 olarak ölçülmüştür.

Coğrafi tescil alan Bolu dağ fındığı yalnızca bölgesel bir ürün olmayı geçerek hem Türkiye hem de dünya sofralarında özel bir yere sahip olmaya da aday. Lezzet, kalite ve doğallığı simgeleyen fındık, yerel ekonomi ile gastronomi dünyasına önemli katkılar sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN