Böyle hasat ne görüldü ne de duyuldu! Ürünler tarlada dağ gibi birikti: Türkiye yıl boyu ucuz tüketimin tadına varacak

Böyle hasat ne görüldü ne de duyuldu! Ürünler tarlada dağ gibi birikti: Türkiye yıl boyu ucuz tüketimin tadına varacak

Ankara Haymana’da hasat edilen şeker pancarlarından alınan verim herkesi şaşkına çevirdi. Tarlaya dağ gibi yayılan şeker pancarları önümüzdeki yılın ihtiyacını da karşılayacak gibi duruyor…

Ankara’ya bağlı Haymana ilçesinde hasat edilen şeker pancarlarından bolluk fışkırdı. Tarlaya dağ gibi yığılan pancarlar üreticiyi bile şaşkına çevirdi…

PANCAR YIĞINI TEK TARLAYLA SINIRLI DEĞİL

Haymana’da çiftçilik yapan Faruk Akışık ile Süleyman Acar, tarlada biriken pancarları her gün tırlarla şeker fabrikasına götürse de tarladaki pancar yığının yine de azaltamıyorlar. Bu yıl ki hasattan çok mutlu olduklarını söyleyen Işık, "Burada aşağı yukarı bin tondan fazla pancar var. Bu bir tarlanın mahsulü. Bunun gibi daha görmediğiniz birçok tarlada bunun gibi pancar var. Tarlada olan pancarlarımız da var. Daha pancar sökülmeyen bölgelerimiz var" dedi.

ankara-haymanada-seker-pancari-uretimi-1.jpg

Ziraatle ilgilenen Süleyman Ercan da devlet teşvikinin yerinde olmasına değinerek, "Geçtiğimiz yıl şeker pancarı kimse ekmediği için fabrikalar, köy kahvehanelere kadar gelip her çiftçiye bire bir yalvarıyordu. Şimdi ise ektik" ifadelerini kullandı. Mevsimsel şartların uygunluğuna da vurgu yapan Ercan, bu yıl ki mahsulün çok kaliteli olduğu bilgisini verdi.

ankara-haymanada-seker-pancari-uretimi-2.jpg

Tarlalarda biriken pancarların tamamı, Aralık ayının ikinci haftasına kadar toplanarak fabrikaya götürülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN