Bu çeşmeden su değil oluk oluk maden suyu akıyor! Gelen bidonları doldurup gidiyor: Markettekilere fark atar

Bu çeşmeden su değil oluk oluk maden suyu akıyor! Gelen bidonları doldurup gidiyor: Markettekilere fark atar

Eskişehir Mihalgazi'de bulunan bir çeşmeden tam 25 yıldır maden suyu akıyor. Yerli ve yabancı tüm turistlerin dikkatini çeken çeşmeden akan maden suyunun tadı ise markettekilere bin basıyor...

Eskişehir Mihalgazi'de yaşayan vatandaşlar, çeşmeden akan ve şifalı olduğu söylenen doğal maden suyuna resmen akın ediyor. Öyle ki gerek halk gerek çeşmeyi duyan turistler yanlarında getirdikleri bidonları doldurarak çeşmeden ayrılıyor.

ŞİFA KAYNAĞI

25 yıldır çeşmeden akan doğal maden suyu, bölgede şifa arayanların da vazgeçilmez adresi oldu. Birçok faydası bulunan bu şifalı maden suyunu içmeye gelenler, 10 km uzaktaki dağdan gelen suyun tadına bakıp, yanlarında getirdikleri bidonlara doldurarak ayrılıyorlar.

p-h-12-1.jpg

HEM DOĞAL HEM LEZZETLİ

Çeşmeden akan maden suyundan almak için bölgeye gelen Abdullah Özkaya, "Damadım için geldik, denemek için buradan su doldurduk. Şifalı su içmek için buradayız. Yaklaşık 20-25 senedir bu su burada akıyor, hakiki maden suyudur, doğaldır ve şişedekiler gibi değildir. Eskiden daha çok akıyordu, ilerideki dağdan, 10 kilometre öteden geliyor ama suyun şiddeti kesildi. Bu suyun şifalı olduğu biliniyor, şifalı olmasa içilmezdi herhalde, gördüğünüz gibi hem içiyoruz hem de 5-6 şişe doldurduk yanımızda götürüyoruz" dedi.

p-h-12-2.jpg

MARKETTEKİLERE BENZEMİYOR

Aslen Eskişehirli olan ve uzun yıllardır bu çeşmeden maden suyu içen Hasan Kobal ise şunları aktardı:

"Doğma büyüme Eskişehirliyiz, sık sık geliriz. Her şeyde olduğu gibi bu suyun da eski tadı bulunmuyor belki ama şifalı olmasıyla nam salıyor. Birçok insan geliyor, hatta eskiden burada çadırlarla kamp kuruyorlardı. Köyler boşalınca insanlar artık uğramaz oldu, bu aralar turistleri görmüyorum ama herhalde onlar da gelip dolduruyorlardır.

İçilebilir maden suyu yazıyor zaten. Hangi hastalıklara şifa olduğunu tam olarak bilmiyorum ama birçok derde şifa olduğu söyleniyor. Buldukça içiyorum diyebilirim. Marketlerde satılan maden sularına hiç benzemez çünkü onlara işlem uygulanıyor, bu tamamen doğal”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN