Bu mahallede muhtar seçilemiyor: Sınıfa iki sandık kuruldu

İstanbul'un göbeğindeki bir mahallede seçmen azlığından dolayı sandık kurulmadı. Fatih'e bağlı 8 seçmenli Sarıdemir Mahallesinde muhtarlık için yeterli seçmen sayısı olmaması nedeniyle muhtar seçilemedi. Seçmenler, oy kullanmak için başka bir mahalleyle aynı sandığı paylaştı. Demirtaş Mahallesi seçmenlerinin kullanabilmesi amacıyla sınıfa muhtarlık seçimi için ikinci sandık kuruldu.

Tüm Türkiye bugün yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. İstanbul'da 11 milyondan fazla seçmen oylarını kullandı. Saat 17.00 itibarıyla sandıklar kapandı ve oy sayım işlemi başladı. Ancak İstanbul'da bir mahallede seçim için sandık kurulmadı.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

YETERLİ SAYI OLMADIĞI İÇİN MUHTAR SEÇİLEMİYOR

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararınca 10 kişiden az seçmenin bulunduğu mahallelerde muhtarlık seçimi yapılamaması dolayısıyla, Fatih ilçesine bağlı Sarıdemir Mahallesinin 8 seçmeni başka bir mahallede oy verme işlemini gerçekleştirdi.

8978040.jpg

SINIFA İKİ SANDIK KURULDU

8 seçmen, Demirtaş Mahallesi ile belediye başkanlığı seçimleri için aynı sandığı paylaştı. Sarıdemir Mahallesinin seçmenleri, Mimar Sinan İlkokulu'nda Demirtaş Mahallesi seçmenlerinin de yer aldığı "3036" numaralı sandıkta oylarını kullandı.

8978042.jpg

Demirtaş Mahallesi sakinlerinin muhtarlık için oy kullanmaları amacıyla ise sınıfa "7001" numaralı ikinci sandık kuruldu.

8978041.jpg

'BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK'

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Üyesi ve Fatih Yavuz Sinan Mahalle Muhtarı Hüseyin Öztürk, "Muhtarlık seçimi yapılabilmesi için seçmenin 10’un altına düşmemesi gerekiyor. Sarıdemir Mahallesi bütün İstanbul’un aslında bildiği bir yer, Eminönü’ne doğru, genelde ticarethanelerin yer aldığı bir yer. Dolayısıyla konut azlığından dolayı seçmen sayısı 8’e düşmüş. 4 aza 4 asil bir de muhtar 9 kişi lazım. Dolayısıyla burada muhtarlık seçimi yapılamıyor. 8 seçmenin isimlerinin karşısında şerh var, muhtarlık seçimlerinde oy kullanamaz diye. Bu şekilde gerçekleşiyor. Başka bir örneği yok." dedi.

8978044.jpg

'SAĞDAKİNDE BELEDİYE, SOLDAKİNDE MUHTARLIK OYLARI KULLANILIYOR'

Demirtaş Mahallesi Muhtarı ve muhtar adayı Sümer Yükseler, "Komşu mahallemiz Sarıdemir, nüfus azlığından dolayı bizim mahalleye eklendi. Muhtarlık seçiminde oy kullanamadılar. Sağdaki sandıkta normalde belediye, büyükşehir belediyesi ve meclis üyeleri oyları kullanılıyor, diğer sandıkta ise sadece muhtarlık oyları kullanıldı." dedi.

8978045.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN