Burayı gören Nevşehir sanıyor ama değil! Ankara’ya sadece 60 dakika uzaklıkta doğa harikası: Mutlaka gezin görün

Burayı gören Nevşehir sanıyor ama değil! Ankara’ya sadece 60 dakika uzaklıkta doğa harikası: Mutlaka gezin görün

Ankara’ya 60 dakika mesafede bulunan bu yer Kapadokya’yı aratmıyor. Doğal oluşumlu peri bacalarıyla dikkat çeken yer, görenleri kendine hayran bırakıyor…

Kırıkkale Hasandede Köyü’nde dağ yamaçlarında doğal oluşan peri bacaları, güzelliğiyle kendine hayran bırakıyor. Yağmur ve rüzgar aşınımıyla oluşmuş olan yapılar, aradan geçen yüzyıllara rağmen doğallığını kaybetmiyor. Kırıkkale kent merkeze 15 km mesafede bulunan bölge ziyaretçilerini bekliyor.

YÜZYILLARDIR YAPISINI KORUYOR

Turistik ve tarihi bir köy olan Hasandede’de türbe, Mimar Sinan’ın çocuklarının yaptığı cami ve peri bacaları bulunuyor. Kırıkkale ve il dışından çok fazla ziyaretçi alan bölgeyi bilenler kendileri gezerken, bilmeyenlere ise bölge halkı yardımcı oluyor.

hasandede-peribacalari-1.jpg

Yüzyıllardır bozulmadan yapısını koruyan peri bacalarını bölge hali Eski Kapadokya haline getirmek istiyor. Hasandede Peribacaları hafta sonunu yakın ama farklı bir yerde geçirmek isteyenler için muhteşem bir fırsat oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN