Burhaniye’de uçkunla mücadele

Burhaniye’de uçkunla mücadele

Burhaniye Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle sivrisinek ve larva sorununu çözmek için zirai dron ile ilaçlama yapıyor. Çalışmalar Öğretmenler Mahallesi Karınca Deresi’nde başladı.

Standart ilaçlama yöntemleriyle ulaşılamayan dere ve bataklık benzeri yerlere insansız hava aracı dron ile ulaşılarak hem sulak alanların detaylı keşifleri yapılırken hem de insan eliyle ulaşılamayacak sulak bölgelere ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

Sıcakların etkisini göstermesi ile sivrisineklerin durgun sulara bıraktığı larvaları, kaynağında etkisiz hale getirilmesini amaçlayan belediye ekipleri, oluşabilecek uçkun sorunlarına karşı gerekli tedbirleri sinekle mücadelede yeni yöntem olarak hava aracıyla ilaçlamayla alıyor. Belirli bir program dahilinde yürütülen çalışmalar kapsamında durgun su alanları ve dere yatakları ilaçlanarak sivrisinek popülasyonu oluşumu engellemek üzere çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal içerikli ilaçlarla sulak alanlarda sivrisinek üremesinin önüne geçilerek Burhaniyelilerin ve yaz mevsimini Burhaniye’de geçirecek tatilcilerin keyifli bir yaz geçirmeleri için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN