Çalıştıkları kurumu soydular: 1 milyon liralık hırsızlık

Çalıştıkları kurumu soydular: 1 milyon liralık hırsızlık

Bursa'da bir kurumun internet santrallerinde meydana gelen hırsızlıkta, kurum 1 milyon lira zarara uğrarken hırsızlık şüphelilerin daha önce o kurumda çalıştıkları belirlendi. Şüphelilerden birinin 17, diğerinin ise 13 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Bursa’da bir telekomünikasyon şirketine ait internet santrallerinde meydana gelen akü hırsızlığı sonucu harekete geçen Bursa polisi, santrallerin çevresinde ve yol üzerinde bulunan 150’ye yakın güvenlik kamerasını inceleyerek şüphelileri ve kullandıkları aracı tespit etmeyi başardı. Şüphelilerin bir başka trafodan hırsızlık yapmaya çalıştıklarını belirleyen ekipler, iki şüpheliyi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin, 13 adet suç kaydı bulunan S.Ç. (31) ve 17 adet suç kaydı bulunan K.K. (42) olduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne ifadeleri alınmak üzere götürülen şüphelilerin, suçlarını kabul etmeleri ve çaldıkları aküleri İstanbul Küçükçekmece ve Beykoz ilçelerinde bulunan iş yerlerinde sakladıklarını itiraf etmelerinin ardından harekete geçen ekipler, İstanbul’daki iş yerine baskın düzenledi. Yapılan aramalarda ise çalıntı olduğu belirlenen 58 adet akü ele geçirildi.

İŞİ BIRAKIRKEN ANAHTARLARI VERMEMİŞLER

Şüphelilerin, daha önce aynı kurumda çalıştıkları ve işi bırakırken internet santrallerinin anahtarlarını vermedikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hırsızların otomobille internet santrallerine gelip, kapılarını açtıktan sonra elektrikler kesildiğinde devreye giren aküleri söktükleri ve araca koydukları anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN