Cami anonsunu duyan koştu, orman yangını söndürüldü

Cami anonsunu duyan koştu, orman yangını söndürüldü

Denizli'de çıkan orman yangınının söndürülmesi için cami hoparlörlerinden yapılan anonsu duyan yardıma koştu. Yangın, vatandaşların el birliğiyle büyümeden söndürüldü.

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Menteşe Mahallesindeki ormanlık alandan dumanlar yükselmeye başladı. Rüzgarın da etkisiyle dumanlar kısa sürede yerini alevlere bıraktı. Durum hemen orman ve itfaiye ekiplerine bildirildi.

MAHALLELİ YARDIMA KOŞTU

Bu arada mahallede yaşayan vatandaşlar da eline ne geçirdiyse yangını söndürmek için olay yerine koştu. Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonrası alevler kontrol altına alındı ve 2 saat de soğutma çalışması gerçekleştirildi.

CAMİDEN ANONSLAR YAPILDI

Camiden yapılan anons ve mahalle halkının olağan üstü gayreti ile yangın daha da büyümeden söndürüldü. Meydana gelen orman yangını sonrası yaklaşık 1 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN