Çanakkale için uyarı üstüne uyarı! Meteoroloji AFAD'ı ve Çanakkale Valiliği'ni uyardı: Acil önlem alın

Çanakkale için uyarı üstüne uyarı! Meteoroloji AFAD'ı ve Çanakkale Valiliği'ni uyardı: Acil önlem alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden AFAD ve Çanakkale Valiliği'ne uyarı geldi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle peş peşe gelen uyarıların ardından acil önlemler alınmalı. Çanakkale ve çevrelerinde beklenen kar yağışı ve aşırı soğuk hava bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Çanakkale'de beklenen soğuk hava ve kar yağışı üzerine uyarı üstüne uyarı geldi. Meteoroloji tarafından gelen uyarılarda hem Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) hem de Çanakkale Valiliği'ne seslendi.

AFAD VE VALİLİĞE UYARI

Bugün itibariyle ülkemize giriş yapacak soğuk hava dalgasının ardından sıcaklıklarda büyük bir düşüş bekleniyor. Soğuk hava dalgasının en kuvvetli olacağı bölgelerden birisi ise Çanakkale olacak. Kış mevsimi Türkiye için daha yeni başlıyor. Çanakkale'de beklenen yoğun kar yağışı üzerine Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarı paylaştı. Uyarıda AFAD Başkanlığı ve Çanakkale Valiliği uyarıldı.

341518.jpg

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Çanakkale'de beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte soğuk hava dalgasının da etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Çanakkale Çevrelerinde Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor!" başlığı altında bölge halkını da uyardı. Merkez ve doğu ilçelerinde görülecek yağışın bu sabah itibariyle başlaması bekleniyor.

Karla karışık yağmur şeklinde ve bir süre sonra kuvvetli kar yağışına dönüşecek. Çanakkale'de beklenen kar yağışı 5 - 20 cm kalınlığında olabilir. Meteoroloji kaynaklarına göre, kar yağışının yanı sıra kuvvetli rüzgar ve poyrazla beraber zaman zaman tipi etkisi oluşturabilir.

kar-brgc-cover.webp

TİPİ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bölge halkı uyarıldı. Ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bu şekilde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN PAYLAŞIMI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN