Çanakkaleliler kar topu savaşına hazır olun! Öyle bir kar yağışı geliyor ki... Okullar tatil olabilir...

Çanakkaleliler kar topu savaşına hazır olun! Öyle bir kar yağışı geliyor ki... Okullar tatil olabilir...

Çanakkale için kar yağışı müjdelendi. Uzman isimden paylaşılanlara göre kar yağışına sayılı saatler kaldı. Öyle bir kar yağışı geliyor ki, okullar tatil ilan edilebilir. Kar boyutunun o yüksekliğe kadar ulaşması bekleniyor...

Yeni yılın ilk karı için Çanakkale işaret edildi. Yarından itibaren kar yağışı bekleniyor. Kar yağışıyla birlikte okulların tatil edilebilmesi gündeme taşındı. Peki, kar kalınlığı Çanakkale'de ne kadar olacak? İşte meteoroloji uzmanından gelen o kritik paylaşım...

KAR MÜJDESİ GELDİ

Meteoroloji kaynakları ve uzmanları tarafından yapılan uyarılar peş peşe geliyor. Türkiye'de beklenen soğuk hava dalgasının yarından itibaren etkili olması gündemde yer aldı. Sıcaklıklar 10 derece kadar düşerken, ülkenin birçok kesiminde kar yağışı beklentisi oluştu. Trakya'dan girecek soğuk hava dalgasıyla birlikte ilk kar müjdesi Çanakkale'den geldi.

116856106-tv065567978.jpg

KAR TOPU SAVAŞINA HAZIR OLUN

Meteoroloji Bey isimli meteoroloji sayfasının sosyal medyada yaptığı açıklamada kar müjdesini verdi. Çanakkale'de başlayacak kar yağışı için bölge halkını uyardı. Salı gününden itibaren beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte kuvvetli poyrazın da etkili olacağı duyuruldu. Kar yağışları kuvvetli rüzgar nedeniyle zaman zaman tipiye dönerek kar kalınlığının artacağı öne sürülüyor.

kar-yagisi-lwn0-cover.webp

KAR KALINLIĞI 20 CM OLACAK

Kar beklentisine göre, kar topu savaşı ve kardan adam yapılabileceğini işaret eden uzman isim, kar kalınlığının 20 cm boyutuna ulaşacağına dair beklentilerini duyurdu. Çarşamba sabah saatlerine adar devam etmesi beklenen kar beyaz bir örtü sağlama olasılığı da bulunuyor. Meteoroloji Bey, en fazla birikimin Çanakkale'de olduğunu paylaştı.

OKULLARDA TATİL BEKLENTİSİ

Yoğun kar yağışı ve kuvvetli poyrazla beraber tipi uyarıları da geldi. Bu uyarıların ardından öğrencilerin gündeminde tatil ifadesi yer aldı. Paylaşımın altına yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı "Okullar tatil olur mu hocam sizce?" ifadesine ise cevabı "Olması gerekir!" oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN