Cezaevine girmemek için başvurduğu yöntem 'pes' dedirtti: 'Sahte çocuk' oyunu bozuldu

Cezaevine girmemek için başvurduğu yöntem 'pes' dedirtti: 'Sahte çocuk' oyunu bozuldu

Bursa ve Eskişehir'de düzenlenen ve 8'i kadın 10 şüphelinin gözaltına alındığı 'hırsızlık' operasyonunda ortaya çıkan detaylar şoke etti. Gözaltına alınanlardan 63 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Cansu A.'nın cezaevine girmemek için başvurduğu yöntem polis ekiplerince çökertildi. Cansu A.'nın İnfaz Kanunu'nun gebe ve yeni doğum yapmış kadınlara yönelik maddesinden faydalanmak için bir yakınının yeni doğan çocuğunu kendi nüfusuna kaydettirmeye çalıştığı esnada yakalandığı öğrenildi.

Bursa ve Eskişehir'de düzenlenen operasyon kapsamında polis ekipleri, takip altına aldıkları şüphelileri dron destekli şafak baskınıyla yakaladı. Şüphelilerden 63 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 30 yaşındaki kadının cezaevine girmemek için seçtiği yöntem ise 'pes' dedirtti.

8399562.jpg

Eskişehir'de ekim ayında 3 kişinin bir evden hırsızlık yaparken yakalanması ve tutuklanmasının ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerle bağlantılı kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

8399566.jpg

CEZAEVİNE GİRMEMEK İÇİN 'SAHTE ÇOCUK' PLANI

Tutuklu 3 kişinin iletişim kurduğu belirlenen, fiziki ve teknik takibe alınan 8'i kadın 10 şüphelinin, Bursa ve Eskişehir'de 25 evden hırsızlık olayına karıştığı belirlendi.

8399564.jpg

Şüphelilerden 63 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Cansu A.'nın (29) ise İnfaz Kanunu'nun gebe ve yeni doğum yapmış kadınlarla ilgili maddesi gereğince, cezaevine girmemek için Mersin'de, bir yakınının yeni doğan çocuğunu kendi nüfusuna kaydettirmek için girişimde bulunduğu öğrenildi.

8399561.jpg

KAYIT AÇTIRMAYA ÇALIŞIRKEN KISKIVRAK

Ekipler, 26 Aralık'ta düzenlenen operasyonla Cansu A.'yı Mersin’in Tarsus ilçesindeki hastanede kayıt açtırmaya çalışırken yakaladı.

Bursa ve Eskişehir'de 14 adrese yapılan operasyonlarda da 8'si kadın 10 kişi gözaltına alındı.

8399557.jpg

Ayrıca, şüphelilerin adreslerinde, farklı suçlardan aranması bulunan 5 şüpheli de yakalanıp, ilgili makamlara teslim edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN