Çukurova’da yaz kursları başlıyor

Çukurova’da yaz kursları başlıyor

Çukurova Belediyesi tarafından verilen ve çocukların her yıl yoğun ilgi gösterdiği yaz kursları başlıyor. Yaz tatillerini faydalı organizasyonlarla renklendiremeye çalışan, eğlenirken yeni yetenekler kazanması için kapılarını çocuklara her zaman açan Çukurova Belediyesi, yaz aylarında da sosyal ve sanatsal etkinliklerle dolu kurslar için düğmeye bastı.

Zihinsel ve bedensel gelişimlerini artırmayı, çocukların yaşıtlarıyla birlikte boş zamanlarını etkili şekilde geçirmelerini sağlamaya çalışan Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü, tüm eğitimlerin ücretsiz olarak verileceğini açıkladı. Kurslar 6 merkezde, 9 branşta gerçekleşecek. Başkan Soner Çetin, öğrencileri faydalı aktivitelere yönlendirmek için birçok alanda eğlence dolu, sanat ve sporla iç içe olacak yaz kurslarına tüm çocukları davet etti. Hali hazırda yetişkinler için 13 merkezde 38 dalda Çukurovalıları sanat, hobi, meslek, spor ve el becerilerini içeren kurslarla buluşturan Başkan Çetin, ara vermeden yaz aylarında da bu eğitimleri vermeye devam edeceklerini belirtti.

Her yıl binlerce çocuğa yaz kursları kapsamında eğlence ve yetenek dolu kurslar düzenleyen Çukurova Belediyesi, bu yıl da tatile yoğun bir eğitim programıyla başlıyor. Okulların kapanmasıyla yaz aylarını değerlendirmek isteyen minik bedenler için özel olarak hazırlanan kurs kayıtları 1-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ücretsiz olarak verilen kurslarda İngilizce, satranç, bağlama, gitar, resim, psikoterapi etkinlikleri, halk oyunları, drama-diksiyon-oyunculuk, işaret dili eğitimleri gerçekleşecek. Yaz boyu devam edecek kurslarda çocuklar hem eğlenecek hem de yeni yetenekler kazanma şansı yakalayacak. Zihinsel ve bedensel gelişimlerini artırması hedeflenen bu eğitimlerde, çocuklar yaşıtlarıyla birlikte eğlenceli zaman geçirirken, boş zamanlarını da en efektif şekilde kullanmaları sağlanacak. Yaz kursları, Güzelyalı Toplum Merkezi, Bülent Ecevit Sanat Parkı, Yüzüncü Yıl Toplum Merkezi, Mola Evi, Turhan Selçuk Sanat Okulu ve Mahfesığmaz Çok Amaçlı Salonlarında gerçekleşecek.

Tesisler Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimlere 7 yaş üzeri tüm çocuklar kayıt yaptırabilecek. Ayrıca bu kurslarla beraber yaz spor okullarıyla pek çok branşta da minikler sevdikleri etkinliklerle buluşma şansı yakalayacak. Bu yıl tüm kursların ara vermeden devam edeceğini belirten Tesisler Müdürlüğü, 13 merkezde 38 dalda Çukurovalıları sanatla, hobi amaçlı eğitimlerle, mesleki kurslarla, sporun sevilen branşlarıyla buluşturmaya devam edeceğini açıklayarak, binlerce vatandaşın bu kurslarla iş bulduğu, meslek öğrenerek aile bütçesine katkıda bulunduğunun altı çizildi. Büyüklerin sanatla tanıştığı ve hobi kurslarıyla kendilerini geliştirme ve sosyalleşme fırsatı yakaladığının belirtildiği tüm kurslarla ilgili olarak Çukurovalıların kapsamlı bilgi almaları için müdürlüğün aranmasının yeterli olacağı bildirildi.

BAŞKAN SONER ÇETİN: “SAĞLIKLI BİR GELECEK ÇOCUKLARDAN BAŞLAR”

Özellikle çocuklarla ilgili sosyal ve eğitim odaklı çalışmalara önem veren Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, okulların tatil olmasıyla birlikte, tüm öğrenci gruplarına yönelik çalışmalara hız vereceklerini, yaz tatillerini değerlendirerek onları faydalı aktivitelere yönlendirmek amacıyla, pek çok alanda eğlenceli, sanat ve sporla iç içe olan ücretsiz yaz kursları açtıklarını söyledi. Sanat ve sporun en güzel örneklerinden oluşan bu etkinliklere çocukları davet eden Başkan Çetin, yeteneklerini keşfetmeye davet etti. Başkan Soner Çetin, “Daha sağlıklı bir gelecek için, çocuklarımız ve gençlerimiz mutlaka spor yapmalı, sanatla haşır neşir olmalı, bilimle uğraşmalı. Bizde yerel yönetimler olarak onların önünü açmalı destek olmalıyız. Çukurova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışında, çocuklara ve gençler her zaman listenin başında kendilerine yer bulacaklardır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN