Deprem riski çok yüksek: İstanbul'un o üç ilçesinde korkutan görüntü! Adeta üstü açık mezarlık

Deprem riski çok yüksek: İstanbul'un o üç ilçesinde korkutan görüntü! Adeta üstü açık mezarlık

İstanbul'da beklenen büyük depremin her an olabileceği, uzmanlar tarafından sıklıkla dile getiriliyor. İstanbul'da nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu üç ilçede havadan kaydedilen görüntüler, deprem sonrasında yaşanacaklara dair korkuttu. İşte detaylar...

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) Marmara Denizi'nden geçen bölümünde beklenen 7.4 büyüklüğündeki depremin İstanbul'da büyük yıkıma neden olması bekleniyor. Şehrin en kalabalık ilçelerinden Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar'da havadan çekilen görüntüler, bir kez daha endişeye neden oldu.

bagcilar-havadan-gorunum.jpg

İSTANBUL DEPREMİNDE HANGİ İLÇELER RİSKLİ?

Görüntüleri değerlendiren İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Ne yazık ki izlediğimiz görüntülerdeki bölgeler İstanbul'da üstü açık mezarlık haline gelmiş. Yukarıdan çekilen görüntülere baktığımız zaman bu bölgeler adeta mezarlığı andırıyor.

Ana yollar tamamen felç olmuş durumda, olası bir depremde hiç kimsenin bir şansı yok. O bölgede kaos var, havadan net bir şekilde gözüküyor. Bu kaosu önlemek için acil eylem planına ihtiyacımız var. Çünkü olası bir depremde bu yollar çalışmayacaktır.

Acil bir şekilde helikopter pistlerinin sayısını arttırmaları gerekiyor. Çünkü olası bir depremde yollar kapanacak, çalışmayacaktır. Bu yollar binalar yüzünden çökeceği için büyük bir afet olacaktır."

İSTANBUL DEPREMİ HANGİ İLÇELERİ ETKİLEYECEK?

Haber Global'de yer alan habere göre, muhtemel büyük İstanbul depreminde can kaybının çok yüksek olacağını belirterek uyarılarda bulunan Zafer Murat Çetintaş, şöyle konuştu:

"İstanbul açık bir mezarlık haline gelmiştir. Kentsel dönüşümde en çok dikkat edilmesi gereken husus çok büyük yeşil alan açmak zorundalar. Yukarıdan baktığınızda bu yerlerde yaşanılabilir en küçük bir yeşil alan dahi yoktur.

Bir deprem olduğunda bu bölgelere sadece havadan ikmal yapılabilir. O ikmali yapabileceğiniz bölgeler dahi yok. Ana arter yolların en az 10 metre daha genişletilmesi gerekiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN