76 gün sonra gelen mucize: ‘Ecevit’ canlı bulundu

76 gün sonra gelen mucize: ‘Ecevit’ canlı bulundu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi yoğun bir şekilde 11 ilde hissedilmeye devam ediyor. Depremin üstünden 76 gün geçmesine rağmen arama kurtarma çalışmaları bölgede sürüyor. En çok hasar alan illerden biri olan Hatay'da arama kurtarma çalışmaları esnasında ‘Ecevit’ isimli kedi canlı olarak bulundu.

6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremde resmi sayılara göre 50 binden fazla vatandaş yaşamını yitirdi. Deprem, 11 ili ve 15 milyona yakın bölge halkını etkiledi. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına ise devam ediliyor.

Hatay’da yaşanan deprem sonrasında ağır hasar alan binalarda evcil hayvanları arayan ekip, 76 gün sonra ‘Ecevit’ isimli kediyi canlı olarak buldu. Canlarını hiçe sayarak, binalara giren ve enkazlar arasındaki hayvanları besleyen hayvanseverlerin tek isteği ise mama desteği.

'ARAMAKTAN VAZGEÇMEYİN'

Depremin ardından 76 gündür aradıkları ‘Ecevit’ isimli kediyi bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden hayvansever Anıl Bilmez, “Onu burada bulduk. 76 gün boyunca gerçekten aradık. Sahada bulunan ekipler aradık. Enkaz halindeki binayı aradık. 76 gün sonra tam burada buldum. Tarif edilmez bir duygu. Öldüğünü düşünmeye başlamıştım. Sahibi ile konuştuğumda onu pozitif tutmaya çalışıyorum. Bulduğumuz Ecevit dezavantajlı bir kedi. Epilepsi nöbetleri geçiren bir kedi. Buna rağmen 76 gün boyunca dayanmış. O yüzden arkadaşlar burada hayvanınız varsa vazgeçmeyin. Biz Ecevit’i bile bulduk” dedi.

kapak.jpg

'HAYVANLARI BESLEMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Hatay bölgesine mama desteğinin önemli olduğunu dile getiren Bilmez, “Eğer bize destek olursanız, biz sizin hayvanlarınız için buradayız. Onları besliyoruz. Beklediğimiz destek maddi değil. İlk günden bu yana sokak hayvanlarını beslemeye çalışıyoruz. Yaralı ve yardıma muhtaç hayvanları sokaktan almaya çalışıyoruz. Benim buraya getirdiğim bir paket mamayla kaç hayvan besleyebilirim ki. Her gün enkazlara giriyoruz. Tehlikeli ama onların da olması tehlikeli. Bunu yaparken düşünmüyorum” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN