Dere yatağına düşen ineğini bir an bile bırakmadı: Korkma seni kurtaracağız

Dere yatağına düşen ineğini bir an bile bırakmadı: Korkma seni kurtaracağız

Düzce'de, bir vatandaş dere yatağına düşen ineğini bir bile olsun yalnız bırakmadı. Sahibinin 'Korkma seni kurtaracağız' diye seslendiği inek itfaiye ve köylülerin 3 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Erhan Alemdar'ın büyükbaş hayvanı bahçede otlarken, yağmur nedeniyle kayganlaşan toprakta kayarak yaklaşık 40 metre mesafedeki dere yatağına düştü. Hayvanın düştüğünü görenler köylülerden yardım istedi. Köylüler, hayvanın yanına gidip, dere yatağından sığ bölgeye çıkardı.

KALKAMAYINCA İTFAİYE ÇAĞRILDI

Düşmenin etkisiyle korkan hayvan kalkamadı. Bunun üzerine itfaiyeye durumu bildiren köylüler, ekipler gelene kadar hayvanın üzerini battaniye ve halılarla örterek vücut ısınını korumaya çalıştı. Bölgeye gelen itfaiye ekibi, hayvanı boynuzlarından bağlayarak vinçle dikkatli şekilde yukarı çekti.

inegi-dere-yatagina-dustu-korkma-seni-kurtaracagiz-diye-seslendi-1534-dhaphoto1.jpg

'KORKMA SENİ KURTARACAĞIZ'

İtfaiye ekiplerinin çalışması sırasında hayvan sahibi Erhan Alemdar, "Korkma, seni kurtaracağız" diye seslendi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından kurtarılan büyükbaş yol kenarına çıkarıldı. Bir süre sonra gücünü toplayan hayvan tekrar ayağa kalktıktan sonra dinlenmesi için ahıra götürüldü.

inegi-dere-yatagina-dustu-korkma-seni-kurtaracagiz-diye-seslendi-1534-dhaphoto3.jpg

Yaşananları anlatan hayvan sahibi Erhan Alemdar, "Derenin dibine düştüğünü gören yengem bize haber verdi. Haber verdikten sonra biz ilk müdahaleyi yaptık ama hayvan gücünü kaybetmişti. Hayvan kalkmadı. Bizde üzerine halı, battaniye örterek vücut sıcaklığını korumaya çalıştık. İtfaiye ekiplerine haber verdik. Allah razı olsun geldiler. İnşallah itfaiye ile birlikte hayvanı sağ salim çıkarırız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN