Diyarbakır'da akraba kavgası silahlı çatışmaya döndü: 1 ölü, 3 yaralı

Diyarbakır'da akraba kavgası silahlı çatışmaya döndü: 1 ölü, 3 yaralı

Diyarbakır'da akrabalar arasında çıkan kavganın kısa sürede silahlı çatışmaya dönmesinin sonucunda olay esnasında orada bulunan bir kadın hayatını kaybetti. 3 kişinin de yaralandığı olayda JASAT ekipleri 5 şüpheliyi tabancalarıyla birlikte yakaladı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde akrabalar arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya döndü. Kavgada 60 yaşındaki Sakine Adıgüzel yaşamını yitirirken; 3 kişi yaralandı. Olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

TARTIŞMA SİLAHLI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

8 Mart 2026 akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Güvercinlik Mahallesi’nde meydana gelen olayda; akraba olan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek silahların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

60 YAŞINDAKİ KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Kavgada kurşunların hedefi olan Sakine Adıgüzel (60) ağır yaralanırken, İ.A. (49), F.A. (57) ve M.T.A. (26) vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kentteki hastanelere kaldırıldı. Ancak Sakine Adıgüzel, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

MAHALLEDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Olayın ardından jandarma ekipleri mahallede yeni bir gerginlik yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgede devriye faaliyetleri artırılırken, olayın detaylarının ortaya çıkarılması için çalışma başlatıldı.

5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte kavgada kullanıldığı değerlendirilen 2 tabanca da ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN