İstanbul Büyükşehir Belediyesi evsizler ve yardıma ihtiyacı olanlara kişisel bakımlarını sağlayabilmeleri için yeni bir proje geliştirdi. Söz konusu bu proje ile ihtiyacı olan vatandaşlara yardım götürülecek. Bu kapsamda İETT’den tahsis edilen ve içerisinde gerekli tüm eşyaların olduğu otobüsler yola çıkacak. Bu sayede evsiz vatandaşlar hijyen hizmetinden yararlanabilecek.

İSTANBUL’UN BİRÇOK NOKTASINI DOLAŞIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda “Bu otobüs sadece evsiz vatandaşlarımıza hizmet ediyor” diyerek projenin detaylarının yer aldığı bir video paylaştı.

İmamoğlu, yaptığı paylaşımda otobüsün içinde bulunan imkanları da sıraladı. Bu kapsamda evsiz vatandaşlara hizmet veren otobüslerin içinde duş, dinlenme alanı, kuaför, kıyafet, psikolojik ve sosyal destek üniteleri bulunuyor. Öte yandan “Mobil Banyo Hizmet Aracı” olarak geçen otobüs İstanbul’un birçok noktasını dolaşıyor.

