"Emek, barış ve demokrasi için mücadeleyi, dayanışmayı sürdüreceğiz"

"Emek, barış ve demokrasi için mücadeleyi, dayanışmayı sürdüreceğiz"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Karalar, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Dünyada insan emeğinin sömürülmeye başlanması ile çalışanların hak arama ihtiyacı da ortaya çıkmıştır.

Türkiye’mizin her açıdan gelişebilmesi için; üretimin artması, inovasyonun çoğalması, teknolojik açıdan özgünlüğün sağlanması, ekonominin sağlam temeller üzerine yapılandırılması gerekmektedir.

Köklü demokrasi ve hukuk devleti özelliklerinin yerleşmesi ise tüm bunların gerçekleşebilmesinin temelinde yer almaktadır.

İşçimiz, emekçimiz, çalışanımızın mutluluğu ve daha iyi koşullarda, insanca yaşamalarının sağlanması ülkemizdeki çalışma barışının inşa edilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Emekçilerin mutsuz olduğu bir ülkenin refah için gereken sürdürülebilir çağdaş üretimi gerçekleştirmesi mümkün olmaz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş muasır medeniyetler seviyesi hedefine ulaşılmasının önemli araçlarından biri de çalışanların, işçilerin, emekçilerin aileleriyle birlikte refah içinde yaşamalarına olanak tanıyacak koşulların oluşturulmasıdır.

Ülkemizde ücretle çalışan insanlarımızın hayatlarını idame ettirebilmeleri her geçen gün zorlaşmakta, alım güçleri günden güne azalmaktadır.

Kötü günleri aşmak ve her şeyin güzel olacağı geleceğe uzanmak için bu yoldaki dayanışmamızı artırmalı, hedefe ulaşmak adına birlikte çaba göstermeye, mücadele etmeye devam etmeliyiz.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak çalışanlarımızla birlikte yaptığımız işler, verdiğimiz emekler Adana’nın mutluluğu, daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi içindir.

Emekçilerin, işçilerin hak arayışı; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü aynı zamanda barış, güvenli bir gelecek ve demokrasi için de mücadele günüdür.

Emek en yüce değerdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN