Emekliler rotasını o ilimize çevirdi! Maaşa bağlanan oraya akın ediyor: Türkiye’nin yeni “emekli kenti”

Emekliler rotasını o ilimize çevirdi! Maaşa bağlanan oraya akın ediyor: Türkiye’nin yeni “emekli kenti”

Emekliye ayrılanlar resmen o ilimize akın ediyor. Orası Türkiye’nin yeni emekli kenti oldu. İşte, emeklilerin yeni gözdesi olan ilimiz…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmüş ve geçen yıl Şubat ayında yasalaşmıştı. Bu kapsamda SGK tarafından açıklanan verilere göre, Aydın’da yaklaşık 26.000 kişi EYT yasasından faydalandı.

EMEKLİ OLAN AYDIN’A AKIN EDİYOR

EYT’den faydalanarak emekli olanların yanı sıra diğer illerden de emekli göçü alan Aydın’da sayı gittikçe artıyor. Öyle ki emeklilik aylığı bağlanan artık rotasını direk Aydın’a çeviriyor. Bu durumda da Aydın Türkiye’nin yeni emekli kenti olarak nitelendiriliyor.

aydin-1-001.jpg

EYT’den emekli olanlar ve şehir dışından gelen emekli göçüyle birlikte, Aydın’da 2022’de 260.937 olan emekli sayısı 2023’te 286.28 olarak güncellendi. Rakamın bu yıl daha da artması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN