En sağlamcı profesör bile İstanbul’a kar müjdesi verdi! Okullar tatil olacak mı?

En sağlamcı profesör bile İstanbul’a kar müjdesi verdi! Okullar tatil olacak mı?

Havaların soğumasıyla beraber gözler kar yağışlarına dikilirken Ocak ayına gelinmesine rağmen henüz beklenen yağış düşmedi. Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul’a beklenen kar müjdesini verdi! Peki kar yağarsa okullar tatil olacak mı? İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

2023 yılında yaz mevsimi ülke genelinde oldukça sıcak geçti. Havalar mevsim normallerinin üzerinde bir seyir gösterirken sonbaharın ilk aylarında beklenen yağmurlar tam anlamıyla yağmadı. Havalar oldukça geç soğudu ve şimdi de ülkenin gözü kar yağışına dikildi. Bazı bölgelere kar düşse de mevsime göre yine beklenen kar yağışı henüz yaşanmadı. Bu kapsamda bazı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul’da kar beklediği tarihi açıkladı.

yeni-proje-22.jpg

O TARİHLERDE İSTANBUL’A KAR GELEBİLİR

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, X hesabında yaptığı bir paylaşımda İstanbul’a kar gelebileceğini aktardı. Şen’in yaptığı paylaşımda 10-11 Ocak gibi İstanbul’a kar gelebileceği tahmini yer alırken söz konusu tahminin gerçekleşme ihtimali ise yüzde 60 olarak belirtildi. Uzman isim, ilerleyen günlerde bu tahminini revize edeceğini belirtti. Şen’in paylaşımının tamamında ise şunlara yer verildi:

“10-11 Ocak gibi İstanbul’a KAR gelebilir. Bu tahminin gerçekleşme olasılığı bugün için %60 civarında. İlerleyen günlerde bu tahminimi revize edeceğim. Gün yaklaştıkça yüzde artabilir de azalabilir de. Biliyorsunuz ben sağlamcıyım.

Hepinize tekrar iyi yıllar diliyorum.”

yeni-proje-23.jpg

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Henüz bir kar yağışı olmadığı için okullar 2 Ocak 2024 tarihi itibari ile okullar eğitim ve öğretime devam edecek. Kar yağışının durumuna göre okulların tatil olup olmayacağı yetkililer tarafından açıklanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN