Erzincan’da yasak dün başladı! 30 Haziran’a kadar devam edecek: İl müdürü açıkladı

Erzincan’da yasak dün başladı! 30 Haziran’a kadar devam edecek: İl müdürü açıkladı

Farklı illere farklı tarihlerde gelen yasaklar bu kez Erzincan’a geldi. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, açıkladı. Yasak dün başladı, 30 Haziran’a kadar devam edecek. Tüm balıkçılar için geçerli...

Bütün balıkçıları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Balık popülasyonunu korumak için getirilen yasaklardan biri Erzincan'a geldi. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, konuyla ilgili duyuru yaptı.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, 1 Nisan'da başlayan iç sularda av yasağının önemine dikkat çekti. Şahin, "Sürdürebilir avcılığın sağlanması, ekosistemin korunması için her balığa en az bir kere üreme hakkı verilmesi ancak av yasaklarının getirilmesi ile mümkündür" dedi.

30 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK

resim-2024-04-02-133817197.png

İl Müdürü Şahin, Erzincan'da su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla iç sularda avcılığın 1 Nisan-30 Haziran 2024 tarihleri arasında yasaklandığını belirtti. Şahin, “İç su balık avcılığı ve satışı yasakları 1 Nisan’da başladı. 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanuna istinaden hazırlanan 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ ve 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ hükümleri gereği, ilimizde 1 Nisan- 30 Haziran tarihleri arasında sazangiller (sazan, kadife, siraz, tatlı su kefali) ve yayın balığı avcılığı yasaktır. Ayrıca 15 Mart- 30 Nisan tarihleri arası sudak ve tatlı su levreği avcılığı da yasaktır. Belirtilen tarihler arasında yasak olan balık türlerinin avcılığının, belgesiz olarak naklinin ve satışının tespit edilmesi halinde 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre yasal işlem uygulanacaktır.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN