Erzincan'ın Kesme Kadayıfı Coğrafi İşaret Belgesi aldı

Erzincan'ın Kesme Kadayıfı Coğrafi İşaret Belgesi aldı

2019 yılında başlatılan "Erzincan Yöresel Ürünlerinin Ekonomiye Kazandırılması" çalışmaları ilk meyvesini verdi ve 'Kesme Kadayıf' Coğrafi İşaret Belgesi aldı.

2019 yılında üniversite öncülüğünde başlatılan "Erzincan Yöresel Ürünlerinin Ekonomiye Kazandırılması" çalışmaları sayesinde Erzincan'ın Kesme Kadayıf'ı Coğrafi İşaretli ürünler kategorisine dahil oldu.

Bu kapsamda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’in daveti ile İl Valisi ve protokolüne Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığında bir birifing verilerek toplantı sonrasında yol haritası belirlendi. Çalışmaları takip etmek üzere üniversitenin öğretim üyelerinin de üyesi olduğu bir komisyon kuruldu. Komisyonda alınan kararlar neticesi olarak ilin önemli yöresel lezzetlerinden olan 'Kesme Kadayıf' için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapıldı.

Başvuru dosyasına üniversitenin birçok akademisyeni katkıda bulundu. Özellikle Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğünün etkin rol oynadığı ilgili süreç neticesinde hazırlanmış olan başvuru dosyası Erzincan Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Patent Enstitüsüne sunuldu. Yapılan başvuru 21.05.2021 tarihi itibari ile kabul edildi ve Kesme Kadayıfı'nın resim olarak Erzincan iline ait olduğu tescillendi. Böylece Erzincan ilinin coğrafi işaretli ürün sayısı beşe çıkmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN