Fırsatçıların yeni hedefi turistler: İstanbulkart'ı iki katı fiyatına satıyorlar

Fırsatçıların yeni hedefi turistler: İstanbulkart'ı iki katı fiyatına satıyorlar

İstanbul'da fırsatçıların hedefi bu kez turistler oldu. İstanbulkart biletmatiklerinin önünde duran fırsatçılar turistlere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya başladı. Makineden kart alamayan turistleri yakalayan satıcıların daha önce aldıkları boş kartları iki katı fiyatına sattığı öğrenildi.

İstanbulkart biletmatiklerinin yanında bekleyen fırsatçıların, makineden kart alamayan turistlere yüksek fiyattan satış yaptığı ortaya çıktı. Turistlere, yardımcı olmak bahanesiyle yaklaşan satıcılar, daha önce aldıkları boş İstanbulkartı iki katı fiyatına sattığı öğrenildi.

5648070.jpg

Fındıklı tramvay durağında biletmatik önünde beklerken görüntülenen fırsatçılar, makineden İstanbulkart almaya çalışırken zorlanan turistlere yardım teklif ederek daha önce aldıkları kontör yüklenmemiş İstanbulkartı satıyor. Fırsatçılar biletmatiklerden 50 liraya aldıkları kartı, 100 liradan satın alan turiste dolum işlemleri sırasında da yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN