Gaziantep Kalesi depremde yıkıldı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından birçok bina yıkılırken tarihi yapılar da zarar gördü. Gaziantep Kalesi'nin büyük bir bölümü de depremin etkisiyle yıkıldı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem çevre illeri de etkiledi. Çok sayıda ilde hissedilen depremin etkisiyle birçok binada yıkıldı.

Gaziantep'de de depremin etkisiyle tarihi yapı Gaziantep Kalesi'nin büyük bir bölümü yıkıldı.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı.

DEPREM BÖLGE ÜLKELERDE DE HİSSEDİLDİ

Çevre illerde de yıkıma sebep olan deprem Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra; Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

Suriye'nin Halep ve Hama şehirlerinde çöken binaların olduğu, başkent Şam'dakilerin sokaklara çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Suriye'de ilk belirlemelere göre depremde en az 100 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta da sarsıntıyı hissedenler evlerini terk etti.

Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı.

Mısır'ın başkenti Kahire ve çevresinde hissedilen deprem yaklaşık 30 saniye kadar sürerken halk arasında büyük endişe yarattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN