Gören Kapadokya sanıyor! Bu güzellik henüz yeni keşfedildi: Kapadokya hayali kurup gidemeyenlere akın edecek

Gören Kapadokya sanıyor! Bu güzellik henüz yeni keşfedildi: Kapadokya hayali kurup gidemeyenlere akın edecek

Bu gizli bölge Kapadokya’ya olan benzerliği ile gündeme geldi. Gören herkes önce Kapadokya sanıyor lakin burası çok daha başka bir yer. Henüz yeni keşfedilen bu güzellik yeni yerler görmeyi sevenlerin ilgisini çekecek gibi duruyor. İşte İstanbul’a 3 saatlik mesafede olan o yer…

Türkiye, her bir yanı kültürel, tarihi bir gül doğal güzelliklerle kaplı olmasıyla tam bir turizm cenneti olarak biliniyor. Hem yerli hem yabancı turistlerin sık sık yeni yerler keşfettiği ülkemizde bu bölge de yeni keşfedildi desek yeridir. İlk bakışta herkes burayı Nevşehir’in incisi Kapadokya zannediyor lakin burası başka bir yer. Üstelik İstanbul’a 3 saatlik mesafede olan bu bölge görenleri kendine hayran bırakıyor…

yeni-proje-58.jpg

KÜTAHYA’NIN PERİ BACALARI

Günboyu’nda yer alan habere göre, Kütahya’nın Simav ilçesinde yer alan ve adına “Periler Vadisi” denen bu yer kısa süre içerisinde doğal güzellikleriyle insanların ilgisini çekmeyi başardı. Henüz geçen yıl keşfedilen ve turizme kazandırılmak için sit alanı ilan edilen bu bölge, Kapadokya’nın meşhur peri bacalarının oluşumlarına benzeyen doğal yapıları bulunmasıyla ön plana çıkıyor.

yeni-proje-59.jpg

Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, söz konusu bölgeye ilişkin yaptığı açıklamalarda peri bacalarının Yeniköy beldesi sınırları içerisinde bulunan Sarıyer Deresi mevkinde olduğunu ve adına ise “Periler Vadisi” denildiğini açıkladı. Öte yandan buraya gelen turistlerin vadide rahat rahat geçebilmeleri için 2,6 kilometrelik bir yol yapıldığını açıkladı.

yeni-proje-60.jpg

TURİZME KAZANDIRILAN YENİ BÖLGE

Turizme kazandırılmak adına farklı adını atıldığı bölgede yapılan bu yol sadece turizm amacıyla değil aynı zamanda orman ürünlerinin taşınması ve yangın gibi afet durumlarında erişim sağlanması için de kullanılıyor. Yıldırım, akşam söz konusu bölgenin doğal zenginliklerini korunabilmesi ve turizme kazandırılması için çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğine vurgu yaptı.

yeni-proje-61.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN