Günde net 9 bin lira gelir sağlıyor, bu işi sadece 5 kişi yapıyor! Yapan ise paraya para demiyor

Günde net 9 bin lira gelir sağlıyor, bu işi sadece 5 kişi yapıyor! Yapan ise paraya para demiyor

Türkiye’de yalnızca 5 kişi tarafından yapılan bu iş günde net 9 bin lira gelir sağlıyor. Kırıkkale’de yapılan üretim, yeni kazanç kapısı açıyor…

Kırıkkale’de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan KOP projesi vatandaşa yeni gelir kapısı açtı. Birçok girişimciye destek olan proje ile devlet %70 hibe veriyor.

TÜRKİYE’DE SADECE 5 KİŞİ YAPIYOR

Kırıkkale Yahşihan’da yaşayan Aydın Payar da devlet desteğinden faydalanarak bu işe başladı ve Türkiye’de bu işi yapan sayılı kişilerden biri oldu.

Devlet desteğiyle kraliçe arı üretimine başlayan Payar, gelirini bu işten sağlamaya başladı. Öyle ki arıcılık sektörü için kraliçe arının önemi oldukça fazla. 5.000 tane kraliçe arı üretimi yapan Payar, bu arıların ülkenin her bölgesine gönderdiğini söylüyor.

kirikkalede-kralice-ari-uretimi.jpg

Günde 300 arı kargoladığını söyleyen Payar, her arı için 300 TL ücret alıyor. İşçiliğin zor olduğunu belirten Payar, arılara günde 10 kere bakmak gerektiğini de vurguluyor. Kraliçe arılar için özel kafesler içine pudra şekeri ve balla yapılmış hamur kekler koyduğunu belirten Payar, sonra kraliçenin yanına 6 işçi arı daha yerleştirdiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN